Csupasport: kvótát szerzett, mégis lemarad Tokióról

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 19:56
Benkó Barbara hegyikerékpáros szomorú, mert teljesítményével ugyan kiérdemelte az olimpiai részvételt, ám a szövetség mégsem őt jelölte az ötkarikás játékokra. A Csupasport beszélgetett vele.

Benkó Barbara megjárta a 2012-es londoni ötkarikás játékokat, ám az élet úgy hozta, hogy az volt az első és (vélhetően) az utolsó olimpiája. A magyar hegyikerékpáros ugyan idén is megszerezte a kvótát Magyarországnak, ám valószínűleg nem ő képviseli hazánkat Tokióban.

„Érdekes dolog – sóhajtott a 31 éves Benkó Barbara. – Verejtékes küzdelmekkel, rengeteg munkával és utazással megszereztem a kvótát, ám a sportágunkban nem személyre osztják ki, hanem országoknak. A magyar szövetség Vas Kata Blankát küldi majd, aki – bevallom őszintén – erősebb nálam. Hiába nem rakott hozzá egy pontot sem a kvalifikációhoz, mégis ő képviseli majd az országot.”

A kialakult furcsa helyzetről részletesebben a Csupasporton olvashatnak, ahol összegyűjtöttük az internetes bizonyítékait annak, hogy a járvány után bizony ébredezik a futóvilág!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik