Csupasport: kincsek nyomában – belvárosi ládavadászat

Vágólapra másolva!
2018.09.03. 16:21
A csupasport.hu munkatársa letesztelte Budapest belvárosában a geocachinget, amely egy GPS-alapú szabadidős program. Az alkalmazás megfelelően működik, a navigáció oda visz, ahova kell, a „ládák” megtalálása pedig kellő fejtörést okoz.

Sok éve annak, hogy munkatársunk először hallotta a geocaching kifejezést, egy cikket olvasott róla, de hiába tetszett meg neki már elsőre is az ötlet, hogy elrejtett „geoládák" után kutasson, sokáig egyszerűen nem tudta rávenni magát. Néhány hete aztán valahogyan újra elé került a téma, és ezúttal már nem hagyta magát lerázni. Úgy döntött, letölti androidos okostelefonjára a hivatalos „Geocaching" alkalmazást, és belevág a kalandba.

„Bevallom, az első próbálkozásom csúfos kudarccal zárult. Az alkalmazás működésével nem volt gond, az teljesen egyértelmű: megnyitva egy térképet látunk, amelyen zöld ikonok jelzik a ládák helyét. Nekünk nincs más dolgunk, mint a legszimpatikusabb célpontot kiválasztva elindítani a navigációt. A program iránytű segítségével az adott helyszínre vezet, és jelez, amint elég közel értünk a rejtekhelyhez."

A virtuális és a valóságos világot összekapcsoló kaland a csupasport.hu oldalon olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik