Csupasport: bécsi futóhelyek a tömeget kerülőknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 18:30
Az osztrák kormány tovább fokozza a járványügyi korlátozásokat, de az előírásokat betartva is lehet sportolni, különösen a főváros tartogat élményeket a futás szerelmeseinek.

A legújabb járványellenes korlátozások értelmében október 23-án, péntektől Ausztriában zárt térben hat, kültéren legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár. Mint kiderült, a kültéri korlátozás a túrázókra is vonatkozik. Sebastian Kurz osztrák kancellár. Mint kiderült, a kültéri korlátozás a túrázókra is vonatkozik.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek az intézkedések népszerűtlenek, de sajnos szükség van rájuk” – idézte az MTI a kancellár szavait.

A síszezonra leginkább támaszkodó osztrák tartományokban bevezették, hogy a bárok a hagyományos éjjeli 2 óra helyett már 22 órakor bezárnak, hogy így lassítsák a vírus terjedését. Adva van a kérdés, mit és hol érdemes a fokozódó koronavírus-járvány közben Ausztriában sportolni? Az osztrák Der Standard című lap szerzője, a futás nagy szerelmese, Thomas Rottenberg olyan bécsi futóhelyszíneket mutatott be, ahol nincs nagy tömeg.

További részletek a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik