Cselgáncs-vk: Ungvári Attila aranyérmes Kazanyban

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.06. 18:43
null
Ungvári Attila aranyérmet nyert Kazanyban (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A 81 kilogrammos Ungvári Attila aranyérmesként zárta csütörtökön a cselgáncsozók kazanyi Grand Slam-viadalát – írja az MTI.

 

A ceglédi versenyző a viadal eredményközlője alapján sorrendben kazah, dél-koreai, svéd és végül Puerto Ricó-i ellenfelét ipponnal legyőzve nyerte meg súlycsoportja küzdelmeit. Az Európa-bajnoki bronzérmes, a ranglistán olimpiai kvótát érő helyen álló magyar cselgáncsozó az elődöntőben az azeri Murad Fatijevnél is ipponnal bizonyult jobbnak. Ungvári a döntőben az orosz Alan Hubecovval találkozott, és vazaarival kerekedett fölé.

A judoinfo.hu szakportál beszámolója szerint a siker szinte bizonyosan olimpiai indulást ér Ungvári számára, mivel hat „befutó helyen” álló riválisát is megelőzte, így az utolsó kvalifikációs eseményen, a június 6-án kezdődő budapesti világbajnokságon csak extrém esetben vehetik el tőle a tokiói indulás jogát. Ráadásul azzal, hogy a ceglédi sportoló „direkt kvótát” szerez, a kontinentális szabadkártya átszáll Cirjenics Miklósra, aki azonban egy jó szerepléssel akár már pénteken Kazanyban beléphet a direkt kvótások közé.

Csütörtökön Gercsák Szabina volt még magyarként érdekelt. A diósgyőriek cselgáncsozója a 70 kg-os nők mezőnyében csoportjában a dél-afrikai Anastasiya-Alexandra Nenova elleni győzelemmel kezdett, majd a folytatásban kikapott a svéd Anna Bernholmtól.

A magyarok közül még a riói olimpikon Cirjenics Miklós (100 kg) vesz részt a kazanyi viadalon.

A sportág következő nagy versenye Budapesten lesz, ahol június 6. és 13. között rendezik meg a világbajnokságot, az olimpiai kvalifikáció legfontosabb idei állomását.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik