HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2015.08.25 08:37 Frissítve: 2015.08.25 18:00

Cselgáncs-vb: Zámbori Bence helyezetlenül zárt

A 66 kilogrammos Zámbori Bence megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a legjobb 32 közé, majd kikapott ukrán ellenfelétől a második mérkőzésén, így helyezetlenül zárt az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság keddi napján.

HIRDETÉS

 

A népes, 60 fős súlycsoport nyitó körében a Budaörsi SC versenyzője a lengyel Aleksander Betával szállt szembe, akit csakhamar kétszer is intettek. Két perc elteltével aztán az U23-as Európa-bajnok Zámbori hanyatt fekve leszorította riválisát, aki nem tudott kiszabadulni.

Zámbori a 32 között az ukrán Gevorg Hacsatriannal találkozott, aki egy-egy intés után, egy perccel a rendes mérkőzésidő letelte előtt horogdobással a földre vitte őt, és ipponnal nyert.

A második nap egyetlen magyarjának a negyeddöntőbe kellett volna jutnia ahhoz, hogy legalább a vigaszágra kerüljön.

Zámbori jelenleg 86. a súlycsoport világranglistáján, a riói szerepléshez a kvalifikáció május 30-i zárásakor az első 22-ben kellene lennie.

Szerdán magyar részről Ungvári Miklós (73 kg) és Karakas Hedvig (57) lép tatamira Kazahsztánban, ahol hatalmas hírverés és érdeklődés közepette zajlik Asztanában a 31., olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság.

Az MTI tudósítója jelenti:
A 800 ezres, modern épületeiről ismert főváros – neve kazah nyelven is fővárost jelent – széles sugárútjain zászlók, óriásplakátok hirdetik a riói selejtezősorozat legfontosabb versenyét. Az állami sporttelevízióban – mivel a labdarúgással a „Mi futballunk” nevű csatorna foglalkozik – szinte egész nap a vb történéseiről számolnak be, a hétfői nyitónapon 60 kilogrammban aranyérmes Jeldosz Szmetovot pedig nemzeti hősként ünneplik a tévében és az újságokban. Az újdonsült világbajnok szemlátomást nincs hozzászokva a közszerepléshez, és szerényen mosolyogva, zavartan nyilatkozik az őt folyamatosan körülvevő sajtósoknak.

Az Alau Jégpalotában már a délelőtti selejtezőkön több száz ember követi a három tatamin zajló küzdelmeket. Az alapesetben 8000 fő befogadására alkalmas aréna rendszerint mûkorcsolya-versenyeknek ad otthont, az orosz profi ligában (KHL) szereplő jégkorongcsapat, a Balisz egy másik csarnokban fogadja ellenfeleit. (A HK és a Nomad Asztana az országos bajnokságban érdekelt.)

Egy másik közeli aréna pedig néhány napja a junior pályakerékpáros vb helyszíne volt. Az Alaut a bemelegítő tatamik és a egyéb szükséges helyiségek leválasztásával mintegy háromezres dzsúdócsarnokká alakították át.

A rendezők tájékoztatása szerint Kazahsztán egyetemeiről mintegy ötszáz önkéntes segíti a vb sikeres lebonyolítását. A világítás telepítéséhez öt kamion százhúsz tonna felszerelést szállított Asztanába, ahol 12 hivatalos szálloda fogadja a delegációkat, a verseny során pedig negyven busz, hatvan mikrobusz és hetvenhárom autó áll a vendégek rendelkezésére.

A körültekintő szervezésre szükségük is van a kazahoknak, a főváros ugyanis 2017-ben világkiállításnak ad majd otthont.

EREDMÉNYEK

FÉRFIAK 66 kg
Baul An (Koreai Köztársaság)
2. Mihail Puljajev (Oroszország)
3. Goland Pollack (Izrael) és Risod Szobirov (Üzbegisztán)
Zámbori Bence helyezetlen


NŐK 52 kg
Nakamura Miszato (Japán)

2. Andreea Chitu (Románia)
3. Erika Miranda (Brazília) és Darja Szkripnyik (Fehéroroszország)

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.04.19 14:56:25

Egyéb egyéni ILKU MIKLÓS

Az Ázsiai Játékokon már tesztelik, olimpiai sportág lehet – Magyarország is feliratkozott az e-sport térképére.

2018.04.19 13:07:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Most megtudhatja, mit jelent a helyre, tétre, befutóra • Hatalmas változások a hazai lósportfogadásban.

2018.04.18 23:52:32

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mi, magyarok is tudnánk találni több olyan hobbit, amelynél dőlnének az olimpiai érmek: a százméteres szabad stílusú búgócsigázást bármikor vállalnám, de szerintem a similabdacsapatunk is esélyesként várná a tornát.

2018.04.18 10:02:12

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

„Az összezártság csak még feszültebbé tett minket, én csapkodtam, ő nem szólt egy szót sem.”

2018.04.11 17:02:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Lovak mellett agarakra is lehet majd fogadni a Kincsem Parkban sorra kerülő idei első fesztiválon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS