Cselgáncs-vb: Ungvári Miklós is befejezte a versenyt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.27. 10:39
Szerdán Karakas Hedvig után a másik magyar, a 73 kilogrammos Ungvári Miklós is befejezte szereplését a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A vb honlapja szerint az olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári – a portugál Jorge Fernandes és a kanadai Alexis Morin-Martel elleni ippongyőzelem után – a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Mussza Moguskovval találkozott. A kettejük külön párharcában 3–2-re vezető ellenfél, illetve a 33 éves magyar is két-két intést kapott, így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebben Ungvári nem járt sikerrel a földharc során, majd a vb-harmadik orosz is indított egy akciót, aztán a bíró váratlanul megintette passzivitásért Ungvárit, ami Moguskov győzelmét jelentette.

Mivel a háromszoros Európa-bajnok magyar a 16 között kapott ki, lemaradt a vigaszágról, és befejezte szereplését a vb-n.

A csütörtöki versenynapon az egyformán 81 kg-os Csoknyai László és Krizsán Szabolcs képviseli a magyar színeket Oroszországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik