R. B. B. 2017.08.29 13:06 Frissítve: 2017.08.29 20:50

Cselgáncs-vb: Szabó két, Pupp egy győzelemmel esett ki

Véget ért a második nap is a magyarok számára a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, igaz, a hétfővel ellentétben kedden mindkét versenyzőnk nyert meccset. Az egy ellenfelet legyőző Pupp Réka a 16 közé jutásért búcsúzott, míg Szabó Katinka a második meccsét is megnyerte, a nyolc közé kerülésért viszont kikapott japán ellenfelétől 52 kilogrammban.

Pupp Réka az észak-koreai rivális ellen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Pupp Réka (52 kg) első fordulóbeli sikere egyben a magyar küldöttség első győzelme is volt, a folytatásban az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Charline Van Snick várt az Atomerőmű dzsúdósára. Igaz, a belga ezeket az eredményeket még 48 kilóban érte el, de azért mutatja, milyen kemény riválist kapott Pupp.

A találkozót Van Snick kezdte jobban, a magyar versenyzőt meg is intették, ám a mérkőzés második felében egyre inkább Pupp került fölénybe. A belga fáradni látszott, őt is intették, s talán már mindenki a hosszabbítást várta, amikor Van Snick öt másodperccel a vége előtt eldobta a paksi dzsúdóst, aki így kikapott és búcsúzott a további küzdelmektől.

„Egy picit kihagytam, talán egy pillanatra lankadt a figyelmem, és ebből kaptam ki. Vártam már a hosszabbítást, ott általában jobban szoktam bírni, mint az ellenfeleim. Az elején nem is nagyon volt fogásom, de utána a belga talán nálam jobban kezdett fáradni. Jöhetett volna az én időm, sajnos azonban megállított” – mondta Pupp Réka.

Szabó Katinka (52 kg) a hosszabbításban kiküzdött, hátrányból aratott győzelemmel kezdett a norvég Madelaine Rubinstein ellen, majd a mexikói Lux Olvera várt rá. A tét Pupp meccséhez hasonlóan a 16 közé jutás volt, s mivel a mexikóit két és fél perc után leléptették, Szabó a nyolcaddöntőben folytathatta.

Ott a kétszeres Ázsia-bajnok japán Sisime Ai volt az ellenfele, aki egy körrel korábban a 2012-ben 48 kilóban olimpiai bajnok brazil Sarah Menezest győzte le. A papírformának megfelelően Sisime irányított, előbb vazarit ért el, s bár Szabó sikerrel kiszabadult a leszorításból, a hajrában már nem volt ellenszer, a japán rivális leszorítása ippont ért.

„Nem vagyok szomorú, örülök annak, hogy két nyert meccset tudok magam mögött – értékelt Szabó Katinka. – Tényleg nincs bennem hiányérzet, a japán ellen is mindent megtettem. Ez most így sikerült, még sokat kell edzenem ahhoz, hogy az ő szintjére eljussak. Örülök a két nyert meccsnek, most már csak a pihenőt várom, hosszú volt a felkészülésem.”

VILÁGBAJNOKSÁG, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
A magyarok eredményei. Nők. 52 kg. 1. forduló:
Szabó Katinka–Rubinstein (norvég) 7:0 – aranyponttal. Pupp Réka–Rim Szong Szim (észak-koreai) 10:0 – aranyponttal. 2. forduló: Szabó K.–Olvera (mexikói) 10:0. Pupp–Van Snick (belga) 0:10. 3. forduló: Szabó K.–Sisime (japán) 0:10

Szabó Katinka hátrányból győzte le norvég ellenfelét (Fotó: Török Attila)

 

CSELGÁNCS-VB, BUDAPEST
FÉRFIAK, 66 KG

1. Abe Hifumi (Japán)
2. Mihail Puljajev (Oroszország)
3. Tal Flicker (Izrael) és Vazsa Mergvelasvili (Grúzia)

NŐK, 52 KG
1. Sisime Ai (Japán)
2. Cunoda Nacumi (Japán)
3. Natalja Kuzjutyina (Oroszország) és Erika Miranda (Brazília)
...Pupp Réka és Szabó Katinka helyezetlen

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.

2017.11.11 10:11:01

Egyéb egyéni SINKOVICS GÁBOR

„Vajon Georges Leekens partnernek tekint-e, ha azt kérdezem: három védővel játszunk vagy néggyel...?”

2017.11.10 00:05:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ne csak a testüket, a fejüket is „eddzék”.