Cselgáncs-vb: igaza lett Ungvárinak, a legyőzője nyert

Vágólapra másolva!
2019.08.27. 16:10
A hazai közönség előtt szereplő, 73 kilogrammos Ono Sohej megszerezte harmadik világbajnoki aranyérmét az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-vb-n.

A 27 éves klasszis – aki korábban Ungvári Miklóst búcsúztatta, és akiről olimpiai ezüstérmesünk kijelentette, övé lesz a végső győzelem – a riói olimpiai döntőhöz hasonlóan ezúttal is az azeri Rüstem Orucovot verte meg a fináléban, miután bő egy perc elteltével egy belső combdobásra ippont kapott. Ono előzőleg a 2013-as riói és a 2015-is asztanai világbajnokságon bizonyult a legjobbnak.akiről olimpiai ezüstérmesünk kijelentette, övé lesz a végső győzelem – a riói olimpiai döntőhöz hasonlóan ezúttal is az azeri Rüstem Orucovot verte meg a fináléban, miután bő egy perc elteltével egy belső combdobásra ippont kapott. Ono előzőleg a 2013-as riói és a 2015-is asztanai világbajnokságon bizonyult a legjobbnak.

Az azeri Hidajet Hejdarov egymás után másodszor lett vb-harmadik, miután csaknem 12 (!) perces csatában legyűrte a tádzsik Szomon Mahmadbekovot.

A női 57 kilóban a címvédő Josida Cukasza a fináléban alulmaradt a 2017-ben japánból kanadaivá lett Christa Deguchival szemben. Utóbbi tavaly harmadik lett a baki világbajnokságon, megszerezve új hazája első női vb-érmét.

Az olimpiai bajnok brazil Rafaela Silva a dobogó alsó fokára állhatott fel, míg a nyitó körben Karakas Hedviget búcsúztató bolgár Ivelina Ileva kikapott a bronzmérkőzésen, és ötödikként zárt.

CSELGÁNCS-VB
FÉRFIAK
73 KG

1. Ono Sohej (Japán)
2. Rüstem Orucov (Azerbajdzsán)
3. Gyenyisz Jarcev (Oroszország) és Hidajet Hejdarov (Azerbajdzsán)
...Ungvári Miklós és Szabó Frigyes helyezetlen

NŐK
57 KG

1. Christa Deguchi (Kanada)
2. Josida Cukasza (Japán)
3. Rafaela Silva (Brazília) és Julia Kowalczyk (Lengyelország)
...Karakas Hedvig helyezetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik