Cselgáncs-vb: az elnök szerint több érem is bennünk maradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 15:58
Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke szerint több érem is a csapatban maradt az olimpiai kvalifikációs bakui világbajnokságon.

„Felemás érzések kavarognak bennem, mert egyfelől többet vártam, több érem is bennünk maradt, de mégsem lehetek elégedetlen a társasággal, mert mindenki maximális lelkesedéssel küzdött” – kezdte értékelését az MTI-nek.„Felemás érzések kavarognak bennem, mert egyfelől többet vártam, több érem is bennünk maradt, de mégsem lehetek elégedetlen a társasággal, mert mindenki maximális lelkesedéssel küzdött” – kezdte értékelését az MTI-nek.

Hozzátette, sajnálja a versenyzőket, mert néhányan egy hajszállal maradtak alul, míg Karakas Hedvig, aki a súlycsoportjában a legjobb ötben van, megsérült.

„A sorsolás alapján Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva és Pupp Réka is odaérhetett volna, de a dzsúdó ilyen kegyetlen sportág. Ami a csapatversenyt illeti, a francia elnök bizalmasan azt mondta nekem, hogy a selejtezőben csak mi voltunk igazán veszélyesek rájuk, és Hédivel alighanem meg is vertük volna őket” – magyarázta.

Az MJSZ vezetője kifejtette, hogy a vb közben a nemzetközi szövetség bírói bizottsága egy iránymódosítás mellett döntött, ezzel az amúgy nem közölt változással magyarázták többek között a Tóth Krisztián elődöntőjében, illetve bronzmérkőzésén történteket is.

„Nemtetszésemet fejeztem ki az illetékesek felé a Krisztián meccsein látott bíráskodás miatt, erre azt a magyarázatot kaptam, hogy az új törekvés szerint ne intésekkel, hanem akcióval érjenek véget a mérkőzések. Ha ezt tudtuk volna, akkor bizonyára más stratégiát választunk” – fejtette ki.

Arra a felvetésre, hogy a magyarok szállására, étkeztetésére és az egész azeri szervezésre sok panasz érkezett, Tóth László közölte, ilyen színvonalú ellátás és higiénia még egy kisebb meghívásos viadalon sem elfogadható.

„A tavalyi, budapesti vb óta mi vagyunk a mérce, s az itteni rendezők alaposan elhasaltak. Méltatlanok voltak a körülmények a magyarok szálláshelyén, ahol még tíz ország küldöttségét helyezték el” – szögezte le.

A 2020 májusáig tartó olimpiai kvalifikációról szólva a szövetség első embere úgy vélekedett, hogy a japánok kivételével egy küldöttség sem elégedett a bakui eredményekkel.

„Időben vagyunk, minden adott ahhoz, hogy meglegyenek a kvóták Tokióra, és aki dolgozik, az oda is fog érni. Itt is látszott, hogy a nemzetközi dzsúdó gőzerővel rohan előre, de van esélyünk, csak legyen mindenki egészséges” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik