Cselgáncs: Teddy Riner is részt vesz a budapesti GS-versenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 09:56
A francia sztár, Teddy Riner is jön az október 23. és 25. között sorra kerülő budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyre. A judoinfo.hu portál híradása szerint a francia szövetség nevezte a 31 éves, nehézsúlyú klasszist a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő viadalra.

Az olimpiai kvalifikációs versenysorozat Budapesten indul újra, de a Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) a múlt héten jelezte, október elején válik véglegessé, hogy a körülmények lehetővé teszik-e a viadal megrendezését. Az IJF szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki, amely kizárja a fertőzés lehetőségét, ám a rendezéshez szükség van a magyar kormány jóváhagyására is.

A nevezések mindenesetre elkezdődtek, és már 34 ország 248 dzsúdósának érkezett meg az akkreditációs kérelme. A kétszeres olimpiai, tízszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Riner mellett várhatóan ott lesz a mezőnyben a csehek olimpiai aranyérmes, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozója, Lukás Krpálek is.

A budapesti „nyitány” után a tervek szerint november 19–21-én Prága ad otthon a felnőtt Európa-bajnokságnak, január elején Dohában pedig a Mesterek Tornáját rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik