Cselgáncs: négy magyar a GP vigaszágán

Vágólapra másolva!
2016.06.25. 14:57
Bartha Ákos, Zámbori Bence és Szabó Franciska is hetedik lett a budapesti cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján, amelynek délutáni programjában magyar részről csak Pupp Réka szerepel.

A 60 kilogrammos Bartha a vigaszágon Ilgar Muskijevvel csapott össze. A miskolci dzsúdós három és fél percig bírta a vb- és Eb-harmadik azeri ellen, aki ipponnal nyert.

A 66 kilóban két világkupa-bronznál tartó Zámbori miután harmadik meccsén kikapott a kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok üzbég Risod Szobirovtól, a vigaszágon a japán Fudzsiszaka Tarohhal találkozott, aki 1:13 perccel a mérkőzésidő lejárta előtt eldobta a budaörsi versenyzőt.

A 63 kilós Szabó második találkozóján vereséget szenvedett a hozzá hasonlóan U23-as Európa-bajnok Amy Liveseytől. A BHSE 24 éves versenyzőjére a vigaszágon a szintén brit Lucy Renshall várt, aki jukóval bizonyult jobbnak nála.

A Papp László Sportarénában zajló GP első napján érdekelt 20 magyarból így csak egy, a 48 kilós Pupp Réka került be a 17 órakor kezdődő délutáni programba. A 19 éves paksi versenyző súlycsoportjában csak tízen indultak.

Az áprilisi, kazanyi Eb-n ötödik Pupp – a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa – egy-egy győzelem és vereség után a szerb Milica Nikoliccsal csap össze a bronzéremért, akitől mind a négy eddigi meccsükön kikapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik