HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.13 11:18 Frissítve: 2018.08.13 14:03

Cselgáncs GP: Remek vb-főpróba volt – Tóth László

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint a négy érmes helyezéssel várakozáson felül szerepelt a hazai csapat a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, ami önbizalmat adhat a versenyzőknek a szeptemberi bakui világbajnokságra.

HIRDETÉS

 

„Számomra ez az álom kategória volt, egy sportvezetőnek ezért érdemes küzdeni. Ezekkel a szenzációs eredményekkel adósak voltunk a tavalyi, budapesti vb óta, amikor nem szereztünk érmet – kezdte visszatekintőjét Tóth László az MTI-nek. – A verseny előtt azt gondoltam, hogy egy érem fontos lenne, egy második esetén pedig én már jól érzem magam. Remélem, hogy a hatalmas munkát végző versenyzők ezzel lelki támogatást kaptak, hogy érdemes dolgozni, a küzdelemnek megvan az eredménye. Így a bakui világbajnokságra önbizalommal felvértezve utazhatunk el.”

Az MJSZ első embere kifejtette, sportszakmai szempontból azért választották az augusztusi időpontot, mert ez a világbajnokság előtti utolsó nagy verseny, melyet négynapos nemzetközi edzőtábor követ Tatán. Emellett a gyermekeket is könnyebb a csarnokba csábítani szurkolásra az iskolai időszakon kívül.

„Az, hogy nyolcvanhat ország képviselői léptek itt tatamira, ami GP-rekord, annak köszönhető, hogy közel van a bakui vb, másrészt a világelit szívesen jön Magyarországra – hangsúlyozta Tóth László. – Tavaly remekül sikerült a világbajnokság, és ötven év versenyrendezési tapasztalata áll mögöttünk. A Papp László Arénában megfelelő méretű bemelegítőterem áll rendelkezésre, azzal pedig, hogy kettőről háromnaposra nőtt a GP, élhetőbb és áttekinthetőbb lett.”

Ami a bakui vb-t illeti, a dzsúdósok elnöke tréfásan közölte, a mostani hétvége után öt éremmel lenne elégedett.

„Komolyra fordítva a szót, egy érmet szereznünk kell majd, és esetleg legyen egy második is, ez a realitás. Budapesten mindenesetre elindultunk felfelé, remek főpróba volt – tette hozzá, majd röviden kitért a 2020-as tokiói játékokra is. – Nagy vágyam az, hogy megközelítsük vagy megismételjük a négy érmet hozó barcelonai olimpiát, és amint Kovács Antalnak, a szövetség alelnökének mondtam, én már csak azért dolgozom, hogy ne maradjon ő egyedül olimpiai bajnok.”

Ungvári Miklós (73 kg) és Tóth Krisztián (90) arany-, Karakas Hedvig (57) és Szabó Frigyes (73) bronzérmet nyert a budapesti GP-n, melynek 2014 óta íródó történetében idén is lett hazai arany.

A kétéves olimpiai kvalifikáció májusban a kínai Grand Prix-val kezdődött, és 2020 májusában fejeződik be. A cselgáncsozók következő nagy versenye a bakui világbajnokság lesz szeptember 20. és 27. között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

2018.11.06 14:39:21

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Helsinki bajnoka mesélt kalandos életéről, unokáiról, a fotózásról, s készülő és elkészült könyveiről.

2018.11.04 00:20:05

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A magyar olimpikonok kilenc arany-, tíz ezüst- és hét bronzérmet szereztek az 1956-os melbourne-i játékokon, ezt a teljesítményt manapság is repeső szívvel vennénk tudomásul.

2018.11.02 00:10:17

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Magyarországnak 302 olimpiai bajnok sportolója van, 149-en azonban már nem élnek. A halottak napján négyük szellemét megidéztük, s ma remélhetőleg a többi 145 aranyérmes is sokaknak az eszébe jut.

HIRDETÉS
HIRDETÉS