HIRDETÉS
MTI 2018.08.13 11:18 Frissítve: 2018.08.13 14:03

Cselgáncs GP: Remek vb-főpróba volt – Tóth László

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint a négy érmes helyezéssel várakozáson felül szerepelt a hazai csapat a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, ami önbizalmat adhat a versenyzőknek a szeptemberi bakui világbajnokságra.

 

„Számomra ez az álom kategória volt, egy sportvezetőnek ezért érdemes küzdeni. Ezekkel a szenzációs eredményekkel adósak voltunk a tavalyi, budapesti vb óta, amikor nem szereztünk érmet – kezdte visszatekintőjét Tóth László az MTI-nek. – A verseny előtt azt gondoltam, hogy egy érem fontos lenne, egy második esetén pedig én már jól érzem magam. Remélem, hogy a hatalmas munkát végző versenyzők ezzel lelki támogatást kaptak, hogy érdemes dolgozni, a küzdelemnek megvan az eredménye. Így a bakui világbajnokságra önbizalommal felvértezve utazhatunk el.”

Az MJSZ első embere kifejtette, sportszakmai szempontból azért választották az augusztusi időpontot, mert ez a világbajnokság előtti utolsó nagy verseny, melyet négynapos nemzetközi edzőtábor követ Tatán. Emellett a gyermekeket is könnyebb a csarnokba csábítani szurkolásra az iskolai időszakon kívül.

„Az, hogy nyolcvanhat ország képviselői léptek itt tatamira, ami GP-rekord, annak köszönhető, hogy közel van a bakui vb, másrészt a világelit szívesen jön Magyarországra – hangsúlyozta Tóth László. – Tavaly remekül sikerült a világbajnokság, és ötven év versenyrendezési tapasztalata áll mögöttünk. A Papp László Arénában megfelelő méretű bemelegítőterem áll rendelkezésre, azzal pedig, hogy kettőről háromnaposra nőtt a GP, élhetőbb és áttekinthetőbb lett.”

Ami a bakui vb-t illeti, a dzsúdósok elnöke tréfásan közölte, a mostani hétvége után öt éremmel lenne elégedett.

„Komolyra fordítva a szót, egy érmet szereznünk kell majd, és esetleg legyen egy második is, ez a realitás. Budapesten mindenesetre elindultunk felfelé, remek főpróba volt – tette hozzá, majd röviden kitért a 2020-as tokiói játékokra is. – Nagy vágyam az, hogy megközelítsük vagy megismételjük a négy érmet hozó barcelonai olimpiát, és amint Kovács Antalnak, a szövetség alelnökének mondtam, én már csak azért dolgozom, hogy ne maradjon ő egyedül olimpiai bajnok.”

Ungvári Miklós (73 kg) és Tóth Krisztián (90) arany-, Karakas Hedvig (57) és Szabó Frigyes (73) bronzérmet nyert a budapesti GP-n, melynek 2014 óta íródó történetében idén is lett hazai arany.

A kétéves olimpiai kvalifikáció májusban a kínai Grand Prix-val kezdődött, és 2020 májusában fejeződik be. A cselgáncsozók következő nagy versenye a bakui világbajnokság lesz szeptember 20. és 27. között.

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu