Cselgáncs GP: olimpikonok az elődöntőben, hárman vigaszágon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.26. 14:41
A budapesti cselgáncs Grand Prix két magyar riói olimpikonja, Tóth Krisztián és Joó Abigél bejutott az elődöntőbe a vasárnapi versenynapon, míg Ungvári Attila, Demeter Bendegúz és Waczulik Richárd a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését.

A 90 kilogrammos Tóth japán és izraeli ellenfél legyőzésével került a négy közé, a KSI vb-másodikja ott a junior Eb-ezüstérmes brit Max Stewarttal találkozik.

Klubtársának, a 78 kilóban kétszeres Európa-bajnok Joónak mindössze egy franciát kellett megvernie az elődöntőhöz – a súlycsoportban csupán tízen indultak -, ahol a vb-ezüstérmes szlovén Anamari Velensek vár rá.

A 81 kilós Ungvári ukrán és spanyol riválisát is ipponnal verte, majd a negyeddöntőben eldobta őt a japán Ebi Jaszuhiro. A ceglédiek Eb-harmadikja elsőként egy szerbbel száll majd szembe a vigaszágon.

A legnehezebbeknél (+100 kg) az áprilisi, kazanyi Eb-n is szereplő Demeter Bendegúz egy brit legyőzése után kikapott ecuadori ellenfelétől, és a vigaszágra került. Hasonlóképpen járt Waczulik Richárd is, akit egy szlovén legyűrése után négy intéssel leléptettek japán ellenfelével szemben.

Ami a záró napon tatamira lépett többi magyart illeti, Köller Milán (81 kg), Stadler András (81), Vér Gábor (90), Kordély Péter (90), Kersics Dávid (90), Ömböli Renátó (100), Urbán Gergő (+100), Gercsák Szabina (70), Lőrinc Renáta (70), Salánki Evelin (78), Szigetvári Mercédesz (+78) és Kárpáti Emese (+78) helyezetlenül zárt.

A 100 ezer dollár összdíjazású, harmadik alkalommal megrendezett GP-n 55 ország 255 dzsúdósa szerepel, az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik