HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.11.16 12:24 Frissítve: 2017.11.16 13:17

Cselgáncs: az elnök szerint a világ elszaladt mellettünk

A magyar cselgáncs mellett elszaladt a világ – véli Tóth László, a szövetség elnöke, aki a sportágban dolgozók összefogásában, valamint a központosításban látja a kivezető utat.

HIRDETÉS
Az eddigi heti egy keretedzés helyett a jövőben három lesz (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Közös összefogásra van szükség, nem megy másként. A világ elszaladt mellettünk” – fogalmazott a sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön. Hozzátette: a sportágban olyan fajta központosítás lesz, ahol a munkára koncentrálnak, valamint az eddiginél jóval többet kell edzeniük egymással a válogatottaknak, illetve azoknak az utánpótláskorú fiataloknak, akiket szeretnének felzárkóztatni a felnőttekhez

Kiemelte: az eddigi heti egy keretedzés helyett a jövőben három lesz, s a válogatott nemcsak Budapesten, hanem régiós központokban – többek között Kaposváron, Miskolcon, Cegléden, Győrben – készülne és versenyezne. Ezekre az alkalmakra – az elnök elmondása szerint – földrajzi alapon szomszédos országok dzsúdósait is elhívnák, illetve a jó sportdiplomáciai kapcsolataikat kihasználva várnak iráni, illetve mongol versenyzőket is.

„A szakma a központosítási elképzelésekkel egyetértett, a szövetségi kapitányok személyét illetően azonban akadtak nézeteltérések” – említette az elnök. Elárulta: a struktúraváltásról a riói olimpia után döntöttek, ám miután a sportágban tizenöt hónapot követően sem alakult ki konszenzus a személyi kérdésekben, az elnökség Pánczél Gábort a férfi, Toncs Pétert a női szakág vezetésével bízta meg. A szakmai munkát a japán Micutosi Nandzso felügyeli, aki korábban négy éven át irányította az ázsiai ország női olimpiai válogatottjának felkészülését.

Az elnök hozzátette: azok a nemzetek, amelyeket korábban „nevetve” lenéztek – a környékről a horvátokat, az osztrákokat, a románokat és a szlovénokat említette – következetes utánpótlásprogramot vittek végig, és nemcsak utolérték, hanem már le is hagyták a magyar dzsúdót.

„Az U23-as Európa-bajnokság erre a bizonyíték, ahol igazából kikaptunk tőlük. Nekünk vissza kell fognunk egy picit az arcunkból” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a cselgáncs olyan sportág, amelyet egyedül, megfelelő edzőpartner nélkül senki nem űzhet. Megjegyezte: a nemzetközi szövetség olimpiai edzőtábora Dunavarsányban van, ahol az eddigi harminc-negyven fő helyett a jövőben száz külföldi versenyzőt, potenciális edzőpartnert látnának vendégül.

A magyar válogatott érem nélkül zárta a tavalyi, riói olimpiát és az idei, budapesti világbajnokságot. Rio de Janeiróban Ungvári Miklós az ötödik, Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig és Joó Abigél a hetedik helyen végzett, míg a Papp László Sportarénában Csoknyai László, Tóth Krisztián és Bor Barna lett ötödik.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.20 19:05:01

Egyéb egyéni Malonyai Péter

Nem lehet tőle elbúcsúzni, mert akit közel engedett magához, annak úgyis gyakran eszébe jut majd – Malonyai Péter nekrológja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS