Budapest Urban Games: rekordnevezés az utcalimpián

Vágólapra másolva!
2019.08.27. 08:46
null
Több híresség is csatlakozott a BUG csapatához (FOtó: Budapest Urban Games)
Minden eddiginél több nevezővel négy helyszínen, hat sportággal, köztük a versenybe újonnan bekerülő falmászással rajtol szombaton a negyedik Budapest Urban Games (BUG). Az utcalimpiát a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként rendezik meg augusztus 31-én, s célja a városi sportélet népszerűsítése, valamint a helyi sportkollektívák összekovácsolása.

Az érdeklődők hat sportág közül választhatnak, a két vérbeli nagyvárosi sportágnak, a grundfocinak és a streetballnak a Klauzál tér ad otthont, ide csapatok jelentkezését várják. A futók a „város tetején”, a Citadellán teljesíthetik a 21, 11 és 5.5 kilométeres távot. Gyorsan beteltek a helyek a belvárosi Duna-átúszásra, összesen 470 méter vár a vállalkozó kedvűekre a Szabadság hídnál.

Több híresség csatlakozott a BUG csapatához. Hosszú Katinka a Duna-átúszás résztvevőit köszönti a célban, Gyurta Dániel (kék öltönyben) kipróbálja, milyen érzés leküzdeni a folyó sodrását. Mellettük Szabó Erika színésznő, Baji Balázs gátfutó (balra, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mellett) és Németh Lajos meteorológus (kockás ingben) is részt vesz a BUG-on. Munkatársunktól

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik