Budapest a hazai vitorlássport következő állomása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 16:42
null
Idén már 28. alkalommal rendezik meg a kiállítást
A magyar vitorlázók és a vitorlássport szerelmesei számára a tavalyi év páratlan élményeket és soha nem látott sikereket hozott. Az első hazai ünnep a júliusi Kékszalag volt, melyet 2018-ban 50. jubileumi alkalommal rendeztek meg, és amely rekordszámú, 682 indulót vonzott a Balatonra. (x)

A diadalmenet augusztusban folytatódott, amikor is Berecz Zsombor hazai vitorlástörténelmet írt világbajnoki győzelmével finn dingi hajóosztályban. Szintén Dániában, Zsombor után közvetlenül Érdi Mári is biztosította helyét a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra Laser Radial osztályban, különösen sikeressé téve a megmérettetést a hazaiaknak.

A fiatalabbak is gyönyörű eredményeket értek el az elmúlt évben, Vadnai Jonatán Laser Standard hajóosztályban szerzett negyedik helyezést a junior Világbajnokságon, Gyapjas Balázs és Zsombor, pedig a 470-es osztályban bizonyította tehetségét, hiszen az osztály junior Európa-bajnokságán második, Világbajnokságán pedig harmadik helyezést értek el.

A sikerek azonban szerencsére úgy látszik, hogy nem csak egynyári slágerek voltak, hiszen idén, február elején, a Miamiban megrendezett Világkupa sorozat második állomásán a Gyapjas testvérek egy futamgyőzelem és az érmefutam 9. helyezésével összetettben 5. helyezést értek el, mely életük eddigi legjobb felnőtt eredménye!

A hazai hajózás következő nagy eseménye, pedig már nem csak a versenyzőkről szól, hanem mindenkiről, aki érdeklődik a hajózás iránt, követi az eseményeket, vagy hajózik. Ez pedig nem más, mint az ország legnagyobb hajókiállítása, a Budapest Boat Show.

A rendezvény február 21–24. között 28. alkalommal tölti meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont két pavilonját több mint 110 vitorlás, motoros és elektromos hajóval, melyek legjavát be is járhatják az érdeklődők. A legújabb modellek és fejlesztések mellett bemutatkoznak a vízi sportok, illetve a kapcsolódó szolgáltatások, felszerelések is.

A vitorlássport rajongóit a GENERALI Kikötő Színpadi várja, ahol egész biztosan megtalálják a nekik szóló programokat, ugyanis itt szó lesz többek között a tavalyi jubileumi Kékszalagról, esélylatolgató zajlik az esélyesek és új kihívók részvételével az idei versenyre, de a színpadon köszönthetjük a 2018-as Soling Európa-bajnokság legjobbjait is. Bemutatkozik továbbá az idei Nemzeti Regatta, és számos szakmai és nem szakmai beszélgetésre is sor kerül a négy nap alatt.

A kiállítással egy időben az Utazás kiállítás is várja az érdeklődőket, ahol az aktív hétvége jelszó alatt hazai és külföldi régiók, utazási irodák, tengerparti országok, hajós utazások és számos egyéb látnivaló mutatkozik be.

Az eseményre online jegyet a Budapest Boat Show honlapján lehet váltani, míg a helyszínen ez kizárólag érintéses bankkártyával vagy HelloPay kártyával tehető meg. A kiállításra továbbá vonattal 50%-os kedvezménnyel lehet ellátogatni. Bővebb információkért a jegyvásárlásról, a programokról vagy a készpénzmentes rendszerről, látogasson el a www.boatshow.hu weboldalra.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, fő támogatója a Generali Biztosító Zrt., szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik