Budapest 2024: Szilágyi szerint a magyar prezentáció meglepte a NOB-tagokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 09:52
Szilágyi Áron szerint Budapest prezentációját meglepődve, de nagy érdeklődéssel fogadták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai Dohában, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) múlt heti közgyűlésén.

A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardozója csütörtökön, az M1 Ma Reggel című műsorában elmondta: neki a magyar prezentáció elején az volt a feladata, hogy megalapozza a hangulatot, mielőtt Mizsér Attila sportigazgató, majd Fürjes Balázs, a budapesti pályázat vezetője ismertette a magyar kandidálás tartalmát.

„Amikor felmentünk a színpadra, hirtelen csend lett a teremben, mindenki ránk fókuszált, nem voltak telefonálgatások, beszélgetések, ki-bejárkálások. Úgy érzem, mindenki meglepődött, hogy jött egy város, amelyre senki sem számított” – fogalmazott a vívó, aki szerint olyan városok, mint a 2024-es játékokra szintén kandidáló Los Angeles vagy Párizs pályázatával négy vagy nyolc évvel ezelőtt is találkozhattak a NOB-tagok, de olyan városéval, mint Budapest, már nagyon régen nem.

A magyar főváros esélyeiről London és Rio bajnoka így nyilatkozott:

„Valaki azt mondta, hogy Budapest olyan olimpiát, mint Rio, biztosan tudna rendezni, ez igaz, de én nem így fogalmaznék. Amióta Thomas Bach, a NOB elnöke kitalálta és elfogadtatta az Agenda 2020-at, onnantól fogva egy olyan kétmilliós, de mégis globális város is jelentkezhetett és pályázhatott, mint Budapest, s úgy érzem, a magyar pályázatnak ez a legnagyobb esélye” – fogalmazott Szilágyi Áron, aki kijelentette: Dohában kedvet kapott ahhoz, hogy a 2024-es olimpián is aktív versenyzőként vegyen részt, bárhol is rendezzék majd azt.

A kardvívó beszélt arról is, hogy a hétvégén Moszkvában képviseli Magyarországot, ahol a Nemzetközi Vívószövetség arról határoz, hol rendezzék a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. Úgy érzi, Budapestnek nagyon jó esélyei vannak Tbiliszivel és a közepes-kis lengyel várossal, Torunnal szemben, mert a nemzetközi szövetség és a vívók is szeretnek a budapesti versenyekre jönni, ezért szerinte jól fogadják a magyar főváros pályázatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik