Birkózó-vb: egyetlen mai indulónk első meccsén kikapott

KOHÁN GERGELY (PÁRIZS)KOHÁN GERGELY (PÁRIZS)
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 12:17
Egyetlen csütörtöki indulónk, Sleisz Gabriella első meccsén sima vereséget szenvedett az amerikai Allison Ragantól a 60 kilogrammosok versenyében.

A magyar lány az idén már birkózott egy ízben a párizsi világbajnokságon első kiemelt Allison Ragannal, a márciusi, Ukrán Nagydíjon csak szoros, 2:1-es vereséget szenvedett tőle, csütörtökön viszont már sajnos sokkal egyértelműbb meccset vívtak: az amerikai technikai tussal (10:0) győzedelmeskedett. Ragan rögtön a mérkőzés elején lecsavarta Sleiszt, befogta a karját, a magyar így gyorsan tusveszélyes helyzetbe került, ahonnan ugyan még szépen kijött (a szituációt megúszta 2:0-val), de ez láthatóan sokat kivett belőle. A folytatásban is végig az amerikai birkózott kezdeményezőbben, s néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt bevitte az utolsó „csapást” is, egy újabb mögékerüléssel véget vetett az összecsapásnak.

Az év elején birkóztam már vele Kijevben, akkor minimális vereséget szenvedtem – most sajnos nem így történt, ami miatt csalódott vagyok, mert úgy éreztem, ezúttal jobb formában vagyok. A meccs elején beleszaladtam egy tusveszélyes helyzetbe, nagyon hosszú másodperceken keresztül szorított le, már az ájulás környékezett, de úgy voltam vele, nem hagyom, hogy tussal verjen meg – minden erőmet összeszedtem és kijöttem abból a szituációból, de ez rengeteget kivett belőlem…” – mondta a meccs után Sleisz Gabriella, aki így már csak abban bízhat, hogy amerikai riválisa eljut a döntőig, és így magával viszi a vigaszágra; ám a roppant nehéz ágat elnézve ez már csak egy halvány reménysugár…

FRISSÍTÉS

Ragan végül nagy bravúrral, az Eb-5. német Luisa Niemescht és a vb-bronzérmes lett klasszist, Anastasija Grigorjevát is legyőzve (utóbbit ráadásul tussal verte) bejutott a kategória fináléjába, ám Sleisz a vigaszágas eséllyel sem tudott élni: noha egy kitolással 1:0-ra még vezetett Niemesch ellen, a német innentől sorozatban hat pontot szerzett, így ő birkózhat majd a bronzért Grigorjevával.

A hölgyek számára ezzel véget ért a világbajnokság, pénteken a szabadfogású férfiak kezdenek, magyar részről a két olimpikon, Veréb István és Ligeti Dániel, valamint Molnár József részvételével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik