MTI 2013.09.18 19:45 Frissítve: 2015.02.18 01:23

Birkózó-vb: A szabadfogásúak a célt elérték - Gulyás István

Gulyás István szakágvezető elégedett a szabadfogású magyar csapattal, amely a budapesti birkózó-világbajnokságon kitűzött célt, az egy érem megszerzését teljesítette Veréb István (84 kg) harmadik helyével, ugyanakkor a sportvezetőben maradt némi hiányérzet.

 

„Örülök az éremnek, mert világbajnokságon dobogós helyet elérni siker, de kettős érzések kavarognak bennem, mert lehetett volna több is – értékelt az MTI-nek a szakember. – Kevésen múlt, hogy nem lett még egy, de sajnos Hatos Gabinak most nem jött össze.”

A kapitány Veréb István teljesítményét méltatta, ugyanakkor egyik versenyzőjével sem volt elégedetlen.

„István végre kiugróan szerepelt, ráadásul a legjobbkor. Kedden végig jól és koncentráltan birkózott, s mindig betartotta a taktikai utasításokat, szerintem nagy lökést ad majd neki ez a bronzérem – mondta Gulyás, aki sajnálja a 74 kilósok szerdai negyeddöntőjében vereséget szenvedett olimpiai bronzérmes Hatost. – Az az igazság, hogy egy világbajnokságon nem elég a 100 százalék, kell egy kis plusz is, ami most Gabiban nem volt meg úgy, mint a korábbi világversenyeken.”

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 2010-ben vb-harmadik Hatossal kapcsolatban a szakember megjegyezte, hogy a 30. születésnapját októberben ünneplő sportolón érzett egy kis fáradtságot, s a jövőben meg kell találni a megoldást arra, hogy egy kicsit pihenhessen, feltöltődhessen úgy, hogy közben a jó eredményekhez szükséges munkát elvégzi.

Előzetesen a nehézsúlyú Ligeti Dánieltől (120 kg) is jó szereplést lehetett remélni, ám a 24 éves, Verébhez és Hatoshoz hasonlóan szombathelyi versenyző kedden már második meccsén kikapott. Gulyás kedden, a kínai riválistól elszenvedett vereség után bosszús volt, mert Ligeti 2:0-ás vezetésénél egy buta hibát követett el, s meggondolatlansága a meccsébe került. A szakember mindehhez szerdán hozzátette, hogy Ligetinek nagyon nehéz éve volt, szinte állandóan sérüléssel, vagy betegséggel bajlódott.

„Danival kapcsolatban most az a legfontosabb, hogy teljesen egészségesen tudjon nekivágni a következő felkészülésnek, mert nagyon nehéz dolga volt neki és nekünk is a problémái miatt” – mondta a tavaly Eb-második, 2011-ben Eb-harmadik fiatal nehézsúlyúról a kapitány.

Gulyás a csapat többi tagjával sem elégedetlen, mint mondta a fiatal, tapasztalan versenyzők, Kardos Róbert, Molnár József és Szmik Attila sem okozott csalódást, nem ijedtek meg, akciókat mutattak be, sőt, Kardos meccset is tudott nyerni, s ez biztató.

2019.05.21 10:20:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Múlt hétvégén a világ legnagyobb párbajtőrversenyén szerepeltek kiválóan a magyar vívók.

2019.05.20 16:21:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Kiadónk hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdeztünk rá, továbbra sem érkezett konkrét válasz.

2019.05.20 08:47:57

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Négy sportági szövetség megalapításában vett részt a hazai jégkorong és golf atyja.

2019.05.19 22:54:22

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Budapest trendi lett és nagyon vonzó.

2019.05.17 11:35:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A főpolgármester elképesztő sportlexikális tudásával lenyűgözte a kétszeres olimpiai bajnok úszót, Donna de Varonát is.