Birkózó ol. sel.: Deák Bárdos Mihály indul nehézsúlyban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 12:31
A tatai „próbajátékon” megfelelt, így a 41 éves Deák Bárdos Mihály lesz a kötöttfogás 130 kilogrammos kategóriájának magyar indulója a birkózók pénteken kezdődő, utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén Isztambulban.

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen a magyar válogatottban, mostani bevetése pedig azután merült fel, hogy Lám Bálint másfél hete Ulánbátorban súlyos könyöksérülést szenvedett.

„Sike András szövetségi kapitány rögtön azután hívott fel, hogy hazaérkezett Mongóliából, s megkért, hogy menjek el Tatára, mert szeretné megnézni, milyen állapotban vagyok.” – mondta Deák Bárdos hétfőn az MTI-nek, hozzátéve, hogy a szakvezető megkeresése kicsit meglepte. „A sors útjai kifürkészhetetlenek. Most kaptam egy esélyt, és szeretnék élni vele."

Az Eb-győztes nehézsúlyú jelenleg Miskolcon edz, szerdán utazik Budapestre, ahol előbb egy átmozgató tréningen vesz részt, majd elutazik a magyar csapattal Isztambulba.

„Nyilván nem vagyok olyan formában, mint fénykoromban voltam, de még Sike Andrást is meglepte, hogy milyen jó állapotban vagyok.” – mondta Deák Bárdos, aki azt is elárulta, hogy nem esett ki teljesen a munkából, decemberben az Egyesült Államokban dolgozott együtt az amerikaiak nehézsúlyú válogatott emberével, míg január végén két napot Tatán edzett együtt a magyar csapattal.

Isztambulban, az utolsó birkózó kvótaszerző versenyen minden kategóriában két-két riói indulási jogot osztanak ki.

„Nem foglalkozom az ellenfelekkel, azzal persze nyilván tisztában vagyok, hogy három meccset kell nyerni a kvótához, remélem, sikerül.” – jelentette ki Deák Bárdos.

A 18 lehetséges olimpiai kvótából a magyarok már nyolcat megszereztek, kötöttfogásban hatból négyet, míg szabadfogásban és a nőknél egyaránt hatból kettőt-kettőt. Isztambulban Deák Bárdos mellett még nyolc magyar lép szőnyegre, így szabadfogásban négy, a nőknél három, míg kötöttfogásban két szereplője lesz a versenynek.

A nőknél Dénes Mercédesz szerepel 53 kilogrammban, míg 58 kilóban Barka Emese, 69-ben pedig Wilson Vanessa lép szőnyegre. Szabadfogásban Molnár József (57 kg), Lukács Norbert (65 kg), Nagy Mihály (74 kg) és Szmik Attila (97 kg) szerepel, kötöttfogásban pedig Deák Bárdos és az 59 kilósok között Módos Péter lesz a magyar induló.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik