Birkózó Eb: Szabó László győzelemmel kezdett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 11:43
A 77 kilós Szabó László révén a magyar kötöttfogású birkózók győzelemmel kezdték meg szereplésüket a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján.

A 16 közé jutásért rendezett találkozón az UTE versenyzője az első perctől erősebbnek tűnt Oldrich Vargánál, aki kizárólag a fogások bontására összpontosított, így a bíró már az első menet közepén megintette (1:0). A parterhelyzetből Szabó pörgetni próbált, de cseh ellenfele ragadt a szőnyeghez. A pihenőt követően viszont a magyar birkózó állásból tudott akciót csinálni, amikor ledöntötte ellenfelét a földre (3:0), a pörgetés viszont ezúttal sem jött össze. A hátralévő két percben Szabó már nem erőltette a támadásokat, Varga pedig teljesen tehetetlen volt.

A 16 között a tavaly vb-bronzérmes, két évvel ezelőtt világbajnok szerbiai Nemes Viktor lesz az ellenfele.

A péntek délelőtti programban további négy magyar kötöttfogású birkózó szerepel: Szilvássy Erik (87 kg) és Lám Bálint (130) a nyolcad-, Andrási József (55 kg) és Kovács Bence (63) a negyeddöntőben kezd, továbbá a 62 kilós Sastin Marianna a török Asli Tugcu ellen lép szőnyegre a bronzmérkőzésért. Az esti éremcsaták során az 57 kilogrammos súlycsoportban Barka Emese a döntőben az ukrán Tetyana Kittel küzd meg, amennyiben nyer, ő lesz a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik