Birkózás: újabb két hazai arany a Magyar Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2017.03.26. 16:07
null
Korpási Bálint (jobbra) – Fotó: Magyar Birkózószövetség
A szombati három érem (a Lőrincz fivérek győztek, Lám Bálint harmadik lett) vasárnap újabb három dobogós helyezést szereztek birkózóink a kötöttfogású Magyar Nagydíjon, egyben Polyák Imre-emlékversenyen Szombathelyen: Korpási Bálint (71 kg) és Bácsi Péter (80) aranyérmes, Kiss Balázs harmadik lett.

 

Korpási Bálint (71 kg) két japán rivális felülmúlása után az Eb-2. szerb Alekszandr Makszimovicsot 6–0-ra intézte el.

„Rengeteget birkóztunk már, ismerjük egymást, mindig keményen bekezd, de nem olyan jó a kondija, ezt használtam ki. Harmadszor nyertem meg a Magyar Nagydíjat, s van még két bronzom is. Most kicsit pihenek, aztán két hét múlva megyünk egy bulgáriai versenyre, majd következik az Eb. Egy Európa-bajnoki cím nagyon hiányzik a kollekciómból” – mondta a BVSC kiválósága.

Bácsi Péter (jobbra) – Fotó: Magyar Birkózószövetség
Bácsi Péter (jobbra) – Fotó: Magyar Birkózószövetség

 

Bácsi Péter (80 kg) többek között az Európa-bajnok grúz Zurab Datunasvilit is legyőzte, a fináléban pedig egy gyönyörű válldobással 4–0-ra verte azt az amerikai Geordan Speillert, akitől tavaly itt Szombathelyen váratlanul kikapott.

„Most szerencsére nem így történt, jól mentek állásból az akciók. Kemény verseny volt, örülök, hogy nyertem, de nem kell túlértékelni sem a sikert. Ráadásul azt hallottuk, hogy akár már az Eb-n megváltozhatnak a szabályok, lehet, hogy most olyan előírások szerint győztem, amik már nem lesznek többé” – fogalmazott a Ferencváros klasszisa.

A 2009-es világbajnok Kiss Balázs (98 kg) a harmadik helyen végzett, míg Andrási József (59 kg) az ötödik helyen végzett.

A Magyar Nagydíj csapatversenyét négy arany- és két bronzéremmel hazánk nyerte meg Fehéroroszország és Japán előtt.

A viadal után kedden kezdődik az U23-as Európa-bajnokság, ugyancsak a Aréna Savariában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik