Birkózás: Szilvássy U23-as világbajnok lett, Fritsch ezüstöt nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 19:42
A Pénzügyőr SE két kötöttfogású kiválósága révén nagyszerűen kezdték a magyarok a birkózás történetének első U23-as világbajnokságát a lengyelországi Bydgoszczban: Szilvássy Erik arany-, Fritsch Róbert ezüstérmet nyert.

Az idén Szombathelyen ugyanebben a korosztályban Eb-ezüstérmes, 71 kilós Fritsch Róbert a lengyel Nowak (3:1), az orosz Ahmedov (4:0), a finn Lipasti (5:0) és a török Dag (6-1) testén át beverekedte magát a fináléba.

Hasonlót vitt véghez 85 kilós klubtársa, a tavalyi U23-as Eb-győztes Szilvássy Erik a litván Stankeviciust (2:1), a görög Cekiridiszt (2:0), az azeri Abbaszovot (3:2) és a grúz Hecurjanit (3:0) verve.

Fritsch azzal a moldovai Cataragával döntőzött, aki tavaly Budapesten Korpási Bálinttól kikapva lett felnőtt vb-második. Most sajnos a rivális bizonyult a jobbnak (0:5), honfitársunk így ezüstérmet szerzett. Szilvássy ennél magasabbra jutott, hiszen a horvát Huklek ellen bemutatott egy csodás szaltót, ezzel 4:0-ra nyert, s az Eb után a korosztályos vb-t is megnyerte.

A kedden szőnyegre lépő másik két magyar közül Lévai Zoltán (75 kg) két győzelem és egy vereség, Török Zsolt (98) egy vereség után esett ki.

Szerdán további négy kötöttfogású honfitársunk, Torba Erik (59), Losonczi Ottó (66), Nagy Péter (80) és Almási Ferenc (130) következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik