Birkózás: Sike a kötött-, Gulyás a szabadfogású kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 15:28
A pályázatok elbírálása után a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) döntése szerint a kötöttfogásúaknál Sike András marad a szövetségi kapitány, míg a szabadfogásúaknál Gulyás István lesz a szakvezető.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke szeptember végén jelentette be, hogy pályázatot írnak ki a kapitányi posztokra, és a szabadfogású szakvezető az új koncepció szerint a női szakágat is vezeti majd. A szövetség pénteki tájékoztatása szerint a beadott munkákat a bíráló bizottság feldolgozta és értékelte, a kandidálókat meghallgatta, ezt követően pedig javaslatot tett az elnöknek.

Sike András tavaly ősszel vette át a kötöttfogásúak irányítását, míg Gulyás István 1997-től egészen 2015 szeptemberéig irányította a férfi szabadfogást, azóta pedig a nők kapitánya.

A két szakember új szerződése január elsejétől kettő plusz kettő évre szól, s a korábbiaknál lényegesen erősebb jogköröket tartalmaz. Újdonság, hogy mindketten valamennyi korosztályos szakági válogatottat felügyelik majd, s ők tesznek javaslatot a szövetségi edzők személyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik