Birkózás: mindkét Lőrincz aranyérmes, Lámnak bronz jutott

Vágólapra másolva!
2017.03.25. 20:37
Lőrincz Tamás 75 kilogrammban, míg testvére, Viktor a 85 kilogrammosok között lett aranyérmes kötöttfogású birkózók szombathelyi Magyar Nagydíján, a Polyák Imre emlékversenyen.

A kötöttfogású Magyar Nagydíj, a Polyák Imre-emlékverseny első napján három magyar birkózó jutott el az éremcsatákig a szombathelyi Aréna Savariában. A 130 kilós Lám Bálint egy iráni és egy román rivális legyőzése után kikapott grúz ellenfelétől, a bronzmérkőzésen viszont komoly skalpot szerzett, 2–1-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok észt Heiki Nabit.

A mieink közül legtovább a Lőrincz fivérek jutottak. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás immár 75 kilóban oktatta a mezőnyt, többek között az Eb-2. szerbiai Nemes Viktort, a döntőben pedig a junior világbajnok fehérorosz Kazbek Kilovot 2-0-ra felülmúlva pályafutása során hatodszor nyerte meg a Magyar Nagydíjat. „A múlt héten hívták fel a figyelmemet, hogy már öt nagydíjat nyertem, nagyon szeretem Szombathelyt és ezt a versenyt. Örülök, hogy nehéz ágra kerültem, így lett igazi erőfelmérő ez a viadal az Eb előtt, kiderült, hogy ebben a súlyban is van keresnivalóm, hiszen Nemes Viktor a 75 kiló legjobbjai közé tartozik” – fogalmazott klasszisunk.

Öccse, a vb- és Eb-3., olimpiai 5. Lőrincz Viktor a 85 kilósok között menetelt a fináléig, felülmúlva például az Eb-2. grúz Robert Kobliasvilit és az Eb-3. lengyel Tadeusz Michalikot, a végén pedig az iráni Hoszein Sokrit verte imponáló fölénnyel, technikai tussal. „Örülök, hogy jól ment a birkózás, s annak is, hogy ilyen nehéz ágam volt, mert így még nagyobb értéke van a győzelemnek. Nem volt nagy mezőny, de annál sűrűbb, jó főpróbának számított az Eb előtt. Idén minden versenyemet megnyertem, ahol elindultam, s állásból is bejönnek az akcióim, amit annyit gyakoroltam” – mondta a ceglédi kiválóság.

A Magyar Nagydíj megnyitóján két hetven éves szabadfogású legendát, az Eb-győztes Gál Henriket és az olimpiai bronzérmes, Eb-2. Klinga Lászlót, valamint a most visszavonult, olimpiai 3., Eb-2. kötöttfogású Módos Pétert köszöntötték. Vasárnap az 59, 71, 80 és 98 kilósok küzdelmei következnek, közöttük három magyar világbajnokkal, Korpási Bálinttal, Bácsi Péterrel és Kiss Balázzsal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik