Birkózás: Lőrincz Viktort fair play díjra terjesztik fel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 15:50
A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) olimpiaértékelő rendkívüli ülése után nagyjából az állapítható meg, hogy az MBSZ elnöksége szerint inkább félig üres a pohár. A birkózás a magyar színeket képviselő 21 sportág közül a 6. helyen végzett Rióban, ami alapvetően nem rossz, és ezt a testület is pozitívumként értékelte, ám az, hogy birkózóink – 1996 után először – érem nélkül maradtak az olimpián, egyértelműen várakozáson aluli teljesítmény.

Igaz ez még akkor is, ha az MBSZ is egyetért abban, Lőrincz Viktort a bronzmeccsén éremtől fosztották meg a bírók. A tavaly felállt új elnökség elmondta, választási ígéretéhez híven a szakmai munkába nem avatkozott bele, ám most az értékelés során megfogalmazódott a gyökeres változtatás iránti igény.

Ennek értelmében két nagyon fontos váltásra szánta el magát az elnökség: az egyik az utánpótlás szerkezeti átalakítása, a klubok megerősítése és a központosított olimpiai felkészülés kialakítása, a másik – az olimpián látottak alapján talán még ennél is fontosabb... –, hogy a nemzetközi szövetségben (UWW) elveszett pozíciónkat visszaszerezzük, azaz ismét lehessen magyar tag az elnökségben és a bírói karban.

Az MBSZ továbbá fair play díjra javasolja Lőrincz Viktort a riói olimpián tanúsított magatartásának elismeréseként, hogy azok után is sportemberhez méltóan viselkedett, hogy megfosztották a szőnyegen kiharcolt bronzérmétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik