Birkózás: Kuramagomedov ötödik a budapesti U23-as vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 19:21
null
Kuramagomedov (jobbra) ötödik lett (Fotó: MBSZ)
A budapesti U23-as birkózó-világbajnokság harmadik napjának magyar szempontból legrangosabb csatáját a szabadfogású Kuramagomedov Murad (74 kg) vívta a mongol Bjambadorzs Bat Erdene ellen súlycsoportja egyik bronzmérkőzésén.

A dagesztáni származású, nemrég honosított versenyző egy malom nevű szép akcióval 2:0-ra vezetett, majd ötven másodperccel a vége előtt megintették a riválisát. Ebben a kedvező pozícióban egy pillanatra lankadt a figyelme, Bat Erdene ötpontos dobást hajtott végre rajta, s végül 5:3-ra nyert, Kuramagomedov ötödik lett. Mivel a másik, szerdán szőnyegre lépő magyar szabadfogású, Budai-Kovács Marcell (61 kg) kikapott a vigaszágon orosz riválisától, s kiesett, a szakág érem nélkül zárta a vb-t.

A női küzdelmek első napján Réczi Bianka (50), Bognár Erika (59) és Nagy Alexa (68) szintén veszített és búcsúzott. Az idei junior Európa-bajnok Nagy Bernadett (76) bravúros 2:2-t birkózott a felnőttek között már vb-bronzérmes, Ázsia-bajnok Paliha Palihával, csak a nagyobb pontértékű akció döntött a kínai javára. A favorit aztán megtette azt a szívességet, hogy a papírformát hozva a döntőbe masírozott, így Nagy csütörtökön a vigaszágon folytathatja a török Özbege ellen.

További honfitársnőink közül Vilhelm Viktória (53 kg) amerikai, a felnőtt Eb-3., idén U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna (57) orosz, Szabados Noémi (65) pedig romániai riválissal kezdi a viadalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik