Birkózás: hét magyar érem született szombaton Győrben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 20:27
Két arany-, egy ezüst- és négy bronzérem a szombati magyar mérleg a győri birkózó kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékversenyen.

Négy kontinens tizenegy országából nem túl népes, de sűrű mezőny gyűlt össze a kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékversenyre a győri Olimpiai Sportparkban.

Az első napon a magyarok közül hárman jutottak el a döntőig: a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (72 kg) két kazah riválison át, Zsadrajevnek visszavágott a tavalyi párizsi vb-vereségért; a szintén világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter (82) szerbet és kínait, a 2009-es vb-nyertes Kiss Balázs (97) Varga Ádámot, majd egy kazah és egy kínai ellenfelet felülmúlva.

Korpási Bálint aranyérmet szerzett Győrben
Korpási Bálint aranyérmet szerzett Győrben

A fináléban Korpási a horvát Etlingert verte 3:0-ra, Kiss a kazah Iszkakovot 3:0-ról felállva 3:3-mal (utolsó akcióval), így mindketten aranyérmet szereztek, Bácsi pedig ezüstöt, miután 6:-3-ra kikapott az iráni Gaderjantól.

Ezeken kívül még termett négy magyar bronzérem Andrási József (55), Váncza István (63), Németh Iván (97) és Varga Ádám (97) révén.

Vasárnap újabb öt súlycsoport (60, 67, 77, 87, 130 kg) küzdelmei zajlanak majd a győri Olimpiai Sportparkban, összesen 14 honfitársunk szereplésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik