Birkózás: hét magyar érem a Német Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 15:29
A hétvégén 25 ország, 190 versenyzőjének rendezték meg a felnőtt kötöttfogású Német Nagydíjat Dortmundban. A rangos megmérettetést a magyar válogatott budapesti birkózó-világbajnokságra való felkészülésébe is beiktatták, így 18 birkózóval állt rajthoz a Sike András és Repka Attila irányította együttes – tájékoztatott a magyar szövetség.

Közülük az Eb-ötödik Torba Erik a 60 kilóban, a junior és U23-as Európa-bajnok Lévai Zoltán a 77 kilóban, a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter pedig a 82 kilóban lett aranyérmes. Érdekesség, hogy a népes mezőny ellenére utóbbi két kategóriában magyarok küzdöttek egymás ellen a dobogó legfelső fokáért.

A fantasztikus formában birkózó Lévai a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Tamást győzte le 1–1-re (később szerzett ponttal), míg Bácsi a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Szabó Lászlót múlta felül kétvállal.

A magyar csapatból Török Zsolt (97 kg) ezüst-, Lőrincz Viktor (87 kg) bronzéremig jutott Dortmundban. A mieink a csapatversenyt is megnyerték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik