nemzetisport.hu 2018.01.13 09:49 Frissítve: 2018.01.13 10:30

Birkózás: A Hónap Műhelye díj járt a történelmi tettért

Az U23-as világbajnokságon vb-arany-, illetve -ezüstérmes Szilvássy Eriket és Fritsch Róbertet kinevelő Pénzügyőr birkózószakosztálya először nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat.

 

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

Egy világbajnok és egy világbajnoki ezüstérmes, mindketten ugyanabból a klubból – aligha csoda hát, hogy novemberi teljesítményéért a Pénzügyőr SE birkózószakosztálya nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A Hónap Műhelye díjat.

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában, s vehették át a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Ezért leginkább két fiatal kötöttfogású birkózójuknak mondhatnak köszönetet: a 85 kilogrammos Szilvássy Erik világbajnoki címet, a 71 kilóban szereplő Fritsch Róbert pedig vb-ezüstérmet szerzett a lengyelországi Bydgoszczban első ízben megrendezett U23-as világbajnokságon – azaz a két fiatalember tulajdonképpen sportágtörténeti tettet hajtott végre remek szereplésével.

A közönségdíjat és az érte járó százezer forint értékű utalványt ezúttal egy korábbi A hónap műhelye-díjazott, a Törekvés SE vívószakosztálya érdemelte ki, amelynek képviseletében a MOB-székházban tiszteletét tette az előző este az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán egymás után másodszor „Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője" címmel kitüntetett Beliczay Sándor is.

A MOB részéről Fábián László sportigazgató köszöntötte a résztvevőket, és elmondta: lehet, hogy a két ifjú ígéret az októberben esedékes budapesti birkózó-világbajnokságon még „csak” nézőként lesz jelen, de hamarosan már a szőnyegen is bizonyíthatnak a legmagasabb szinten – ezt kvázi megerősítette Farkas Tibor, a Magyar Birkózószövetség főtitkára is, aki Szilvássyt már csak mint „kis világbajnok” emlegette, hiszen az U23-as korosztály az utolsó lépcsőfok a felnőttek előtt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.22 12:05:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Kaland, outdoor, szabadidő – megszámlálhatatlan élmény.

2018.03.22 10:50:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A futóknak készül a Liget déli sarkába kerülő, 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortánpálya.

2018.03.15 23:41:16

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Azt szokták mondani, a történelmi távlathoz legalább ötven-száz év eltelte szükséges, de a statisztikai adatok nem hazudnak, a mieink sporttörténeti sikereket arattak az utóbbi hetekben, hónapokban.

2018.03.11 11:25:18

Egyéb egyéni SZÖVEG: THURY GÁBOR, FOTÓK: DÖMÖTÖR CSABA

„Volt, van bennem egy olyan tulajdonság, hogy ha valamibe belevágok, azt megpróbálom végigvinni. ”

2018.03.07 16:30:29

Egyéb egyéni MTI

Az első teljesen vak hegymászó az amerikai Erik Weihenmayer volt 2001-ben.