HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.13 09:49 Frissítve: 2018.01.13 10:30

Birkózás: A Hónap Műhelye díj járt a történelmi tettért

Az U23-as világbajnokságon vb-arany-, illetve -ezüstérmes Szilvássy Eriket és Fritsch Róbertet kinevelő Pénzügyőr birkózószakosztálya először nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat.

HIRDETÉS

 

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

Egy világbajnok és egy világbajnoki ezüstérmes, mindketten ugyanabból a klubból – aligha csoda hát, hogy novemberi teljesítményéért a Pénzügyőr SE birkózószakosztálya nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A Hónap Műhelye díjat.

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában, s vehették át a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Ezért leginkább két fiatal kötöttfogású birkózójuknak mondhatnak köszönetet: a 85 kilogrammos Szilvássy Erik világbajnoki címet, a 71 kilóban szereplő Fritsch Róbert pedig vb-ezüstérmet szerzett a lengyelországi Bydgoszczban első ízben megrendezett U23-as világbajnokságon – azaz a két fiatalember tulajdonképpen sportágtörténeti tettet hajtott végre remek szereplésével.

A közönségdíjat és az érte járó százezer forint értékű utalványt ezúttal egy korábbi A hónap műhelye-díjazott, a Törekvés SE vívószakosztálya érdemelte ki, amelynek képviseletében a MOB-székházban tiszteletét tette az előző este az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán egymás után másodszor „Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője" címmel kitüntetett Beliczay Sándor is.

A MOB részéről Fábián László sportigazgató köszöntötte a résztvevőket, és elmondta: lehet, hogy a két ifjú ígéret az októberben esedékes budapesti birkózó-világbajnokságon még „csak” nézőként lesz jelen, de hamarosan már a szőnyegen is bizonyíthatnak a legmagasabb szinten – ezt kvázi megerősítette Farkas Tibor, a Magyar Birkózószövetség főtitkára is, aki Szilvássyt már csak mint „kis világbajnok” emlegette, hiszen az U23-as korosztály az utolsó lépcsőfok a felnőttek előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 18:04:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Szeptember közepétől bővült műsorstruktúrával várják a hallgatókat.

2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS