HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.13 09:49 Frissítve: 2018.01.13 10:30

Birkózás: A Hónap Műhelye díj járt a történelmi tettért

Az U23-as világbajnokságon vb-arany-, illetve -ezüstérmes Szilvássy Eriket és Fritsch Róbertet kinevelő Pénzügyőr birkózószakosztálya először nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat.

HIRDETÉS

 

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

Egy világbajnok és egy világbajnoki ezüstérmes, mindketten ugyanabból a klubból – aligha csoda hát, hogy novemberi teljesítményéért a Pénzügyőr SE birkózószakosztálya nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A Hónap Műhelye díjat.

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában, s vehették át a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Ezért leginkább két fiatal kötöttfogású birkózójuknak mondhatnak köszönetet: a 85 kilogrammos Szilvássy Erik világbajnoki címet, a 71 kilóban szereplő Fritsch Róbert pedig vb-ezüstérmet szerzett a lengyelországi Bydgoszczban első ízben megrendezett U23-as világbajnokságon – azaz a két fiatalember tulajdonképpen sportágtörténeti tettet hajtott végre remek szereplésével.

A közönségdíjat és az érte járó százezer forint értékű utalványt ezúttal egy korábbi A hónap műhelye-díjazott, a Törekvés SE vívószakosztálya érdemelte ki, amelynek képviseletében a MOB-székházban tiszteletét tette az előző este az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán egymás után másodszor „Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője" címmel kitüntetett Beliczay Sándor is.

A MOB részéről Fábián László sportigazgató köszöntötte a résztvevőket, és elmondta: lehet, hogy a két ifjú ígéret az októberben esedékes budapesti birkózó-világbajnokságon még „csak” nézőként lesz jelen, de hamarosan már a szőnyegen is bizonyíthatnak a legmagasabb szinten – ezt kvázi megerősítette Farkas Tibor, a Magyar Birkózószövetség főtitkára is, aki Szilvássyt már csak mint „kis világbajnok” emlegette, hiszen az U23-as korosztály az utolsó lépcsőfok a felnőttek előtt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.06.13 15:40:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Utazzon vonattal, kényelmesen, dugók nélkül a Balatonra!

2018.06.12 13:24:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.06.09 23:23:34

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL Van, amikor hangtalanul üvöltesz a fájdalomtól, amikor az éles kövek átnyomják a cipőd talpát, és próbálják lemorzsolni a lábadról előbb a bőrt, idővel pedig már a húst is, és mégsem tudsz megállni, mert a lejtő mindig a cél felé vezető utat jelenti.

2018.06.05 11:20:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS