nemzetisport.hu 2018.01.13 09:49 Frissítve: 2018.01.13 10:30

Birkózás: A Hónap Műhelye díj járt a történelmi tettért

Az U23-as világbajnokságon vb-arany-, illetve -ezüstérmes Szilvássy Eriket és Fritsch Róbertet kinevelő Pénzügyőr birkózószakosztálya először nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat.

 

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

Egy világbajnok és egy világbajnoki ezüstérmes, mindketten ugyanabból a klubból – aligha csoda hát, hogy novemberi teljesítményéért a Pénzügyőr SE birkózószakosztálya nyerte el a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A Hónap Műhelye díjat.

A fővárosi klub képviselői először voltak díjazottként a Magyar Olimpiai Bizottság székházában, s vehették át a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Ezért leginkább két fiatal kötöttfogású birkózójuknak mondhatnak köszönetet: a 85 kilogrammos Szilvássy Erik világbajnoki címet, a 71 kilóban szereplő Fritsch Róbert pedig vb-ezüstérmet szerzett a lengyelországi Bydgoszczban első ízben megrendezett U23-as világbajnokságon – azaz a két fiatalember tulajdonképpen sportágtörténeti tettet hajtott végre remek szereplésével.

A közönségdíjat és az érte járó százezer forint értékű utalványt ezúttal egy korábbi A hónap műhelye-díjazott, a Törekvés SE vívószakosztálya érdemelte ki, amelynek képviseletében a MOB-székházban tiszteletét tette az előző este az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán egymás után másodszor „Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője" címmel kitüntetett Beliczay Sándor is.

A MOB részéről Fábián László sportigazgató köszöntötte a résztvevőket, és elmondta: lehet, hogy a két ifjú ígéret az októberben esedékes budapesti birkózó-világbajnokságon még „csak” nézőként lesz jelen, de hamarosan már a szőnyegen is bizonyíthatnak a legmagasabb szinten – ezt kvázi megerősítette Farkas Tibor, a Magyar Birkózószövetség főtitkára is, aki Szilvássyt már csak mint „kis világbajnok” emlegette, hiszen az U23-as korosztály az utolsó lépcsőfok a felnőttek előtt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 16:03:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A munkája és a hobbija is a mászás volt, a rutinfeladat azonban az életét követelte.

2018.01.15 23:29:19

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak egy pillanatig gondoljon bele bárki: milyen magyarságtudatot táplálhatott ilyen körülmények között az alig hatéves korától tömbromán környezetben élő kis Kati?

2018.01.12 02:50:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A világcsoportba feljutó tenisz Davis-kupa-válogatottat meglepte, hogy nyert az egyéni sportágak csapatversenyében.

2018.01.12 00:14:16

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A lényeget nem a sorrend fejezi ki.

2018.01.11 23:18:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Balczó Andrásnak a végén már botra sem volt szüksége; Keleti Ágnes a fejét fogta – képgaléria.