Ázsiai Játékok: szexuális zaklatások, súlyos szankciók

Vágólapra másolva!
2014.09.17. 13:12
Két botrányos eset borzolta a kedélyeket az Ázsiai Játékok pénteki nyitánya előtt a dél-koreai Incshonban, ahonnan egy iráni sportvezetőt és egy palesztin labdarúgót küldtek haza molesztálás miatt.

Az ügyekben eljáró Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) előbb Amereh Ahmadot tanácsolta el a játékokról, miután a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádjával kezdett vizsgálatot az iráni küldöttség tagja ellen, majd a palesztin futballválogatott egyik játékosát szólította fel hasonló okból arra, hogy távozzon Incshonból.

„Az Ázsiai Olimpiai Tanács a zéró tolerancia politikáját követve nem tűr el semmiféle szexuális zaklatást, illetlen magatartást az Ázsiai Játékokon” – szögezte le az OCA szerdai közleményében, hozzáfűzve, hogy nemcsak a fizikai molesztálást, de a verbális kilengéseket sem tűri el.

A helyi rendőrség kedden adott ki jelentést arról, hogy egy női önkéntes bepanaszolt egy iráni hivatalos személyt, majd a szervezőbizottság egyik női alkalmazottja egy utóbb sem nevesített palesztin labdarúgóra tett panaszt amiatt, hogy a sportolói faluban molesztálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik