Autósport: Hercziget választották az év magyar versenyzőjének

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 21:05
A rali Európa-bajnokság (ERC) hatodik helyezettje, a korábbi négyszeres magyar bajnok Herczig Norbert lett az év magyar autóversenyzője az Autósport és a Formula Magazin által összeállított rangsor alapján.

A Mol Racing Team 43 éves versenyzője a Top 50 magyar autóversenyző elnevezésű, csütörtök esti budapesti gálán vette át a díjat, és az évet értékelve azt mondta, a legnagyobb hiányosságuk Ferencz Ramón navigátorral a külföldi pályák nem százszázalékos ismerete volt. Hozzátette: korábban „álmában sem fordult meg a fejében", hogy az országos bajnokság után egyszer majd lesz lehetősége nemzetközi porondon is versenyezni.Ferencz Ramón navigátorral a külföldi pályák nem százszázalékos ismerete volt. Hozzátette: korábban „álmában sem fordult meg a fejében", hogy az országos bajnokság után egyszer majd lesz lehetősége nemzetközi porondon is versenyezni.

A gála díszvendége a Dakar rali kétszeres győztese, a 70 éves francia Jean-Louis Schlesser volt, aki életműdíjat kapott a szervezőktől.

Az Autósport és Formula Magazin tájékoztatása szerint a legjobb 50 magyar autóversenyzőt tartalmazó ranglistát a szerkesztők, valamint más médiumoktól meghívott szakírók és a közönség szavazatai alapján állították össze.

A budapesti Boscolo Hotelben megtartott eseményen mutatták be a magazin gondozásában megjelent Autósport Évkönyv 2018, illetve a Száguldás és Cirkusz 2018–2019 című köteteket. Előbbi a nemzetközi és a hazai sorozatok idei történéseit foglalja össze, míg utóbbi csak a Formula–1 2018-as idényéről szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik