Asztalitenisz World Tour: Pótáék és Szudiék elődöntősök párosban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 11:38
Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán, valamint kellemes meglepetésre az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó is bejutott a párosverseny elődöntőjébe az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen.

A nőknél két magyar kettősért is lehetett szorítani péntek délelőtt. A második helyen kiemelt Póta, Ekholm páros spanyol riválist kapott a negyeddöntőben, s rendkívül simán, három szettben nyert, így készülhet a délutáni folytatásra, ahol a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duót búcsúztató tajvaniak lesznek az ellenfelei. A fiatal magyar egység, amelytől már az is bravúr volt, hogy bekerült a legjobb nyolc közé, egy szettet tudott elcsípni az ázsiai riválissal szemben.

Tajvaniakkal találkozott Ecseki és Szudi is, akik nem ijedtek meg a 2013-as páros világbajnokok, ezen a viadalon a harmadikként rangsorolt Csen Csien-antól és Csuang Csi-jüantól, olyannyira, hogy meglepetésre még szettet sem engedélyeztek ellenfelüknek. Háromjátszmás győzelmük után délután már a döntős szereplésért csaphatnak majd össze egy cseh vagy brazil párossal.

„A páros teljesen más műfaj, mint az egyéni, itt az egyéni különbségek nem annyira jönnek ki. Nagyon jól együtt dolgoztunk Ádámmal ezen a meccsen is, mindketten nagyon jó napot fogtunk ki. Az elődöntőben hasonló játékra lesz szükség – mondta Ecseki a moatsz.hu-nak, majd visszatért a negyeddöntőre. – A mérkőzés előtt elemeztük kicsit a tajvaniak játékát. Ők erőltetik a rövid-rövidet, amiről úgy gondoltuk, hogy fekszik nekünk, mert nekünk is hasonló a játékunk, amíg pörgetéshez nem jutunk. Ma jobban játszottuk náluk a rövid-rövidet, ezért sokkal hamarabb jutottunk pörgetéshez, és mi tudtuk irányítani a meccset.”

Póta Georgina és Matilda Ekholm a női párosok negyeddöntőjében sem vesztett szettet. Két spanyol került az útjukba, azaz a kijevi születésű Galia Dvorak és a kínai szülőktől származó Maria Xiao. Pótáék sorrendben 6, 7 és 8 pontot engedtek ellenfelüknek, nem kellett tehát tövig rágnunk a körmünket.

„Kicsit korán kezdtünk, reggel tízkor, nekem tovább tart felébredni, de jól be tudtunk ütni előtte. Szerintem jól játszottunk, én nem nagyon hibáztam, éreztem mindkét játékost. A 3:0 szerintem nagyon jó eredmény, mert ez egy összeszokott páros, amely nyert már nehéz meccseket a World Touron” – nyilatkozta elődöntőbe jutásuk után Póta Georgina szintén a honi szövetség honlapjának.

A finálékat minden felnőttszámban az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR, BUDAPEST
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)–Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 3:0 (6, 7, 8)
Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)–Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz 3:1 (6, –9, 10, 5)
KÉSŐBB
ELŐDÖNTŐ

Póta, Ekholm–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan 13.30
FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csen Csien-an, Csuang Csi-jüan (tajvani) 3:0 (7, 4, 8)
KÉSŐBB
ELŐDÖNTŐ

Ecseki, Szudi–Tomás Konecny, Tomás Polansky (cseh) vagy Hugo Calderano, Gustavo Tsuboi (brazil) 14.20
KÉSŐBB
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Póta Georgina–Li Fen (svéd) 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik