Asztalitenisz-vk: Póta nem csúszott el a banánhéjon

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 21:44
A csoportját simán megnyerő Póta Georgina bejutott a női asztalitenisz-világkupa nyolcaddöntőjébe, azaz a kötelezőt már hozta, jöhet a ráadás.

Tekintve, hogy a világkupa első szakaszát jelentő csoportkör alól a mezőny nyolc legjobb játékosa kapott felmentést, a tizediknek rangsorolt Póta Georginának már a verseny első napján asztalhoz kellett állnia a kanadai Markhamben.

Persze ez nem feltétlenül baj, hiszen így van lehetőség ismerkedni a teremmel, a labdával, a körülményekkel, ami hasznos tapasztalat, egyben segítség lehet a 16 között – már annak, akinek sikerül oda eljutnia. Póta esetében ez nem is lehetett kérdés, a világranglistán 32. helyen álló magyar játékos csont nélkül hozta a csoportkört, ami tulajdonképpen papírforma, de néha épp ilyenkor csúszik el egy banánhéjon az ember.

A B-csoport első meccsén a világranglistán nála 85 hellyel hátrébb rangsorolt ausztrál Lay Jian Fangot intézte el könnyedén, majd állandó párospartnerét és barátnőjét, a svéd Matilda Ekholmot is legyőzte, igaz, itt már nagyobb koncentrációra és jobb játékra volt szükség a sikerhez.

A csoport első helye tehát megvan – a továbbjutáshoz amúgy a második is elég lett volna –, azaz jöhet a nyolcaddöntő, amelyben az 5–8. helyen kiemeltek közül kap ellenfelet, vagyis a mezőnyből kiemelkedő két kínait és két japánt biztosan elkerüli.

NŐI ASZTALITENISZ-VILÁGKUPA, MARKHAM
A-csoport: Szo Hjo Von (dél-koreai)–Zhang (amerikai) 4:1 (6, 9, –8, 8, 7)
B-csoport: Póta Georgina–Lay Jian Fang (ausztrál) 4:1 (8, 8, –10, 7, 12), Póta–Ekholm (svéd) 4:2 (9, 6, –9, 7, –8, 0)
C-csoport: Csen Szu-ju (tajvani)–Vega (chilei) 4:0 (8, 6, 3, 3)
D-csoport: Liu Jia (osztrák)–Mesref (egyiptomi) 4:0 (7, 7, 3, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik