Asztalitenisz: Szudi Ádám csapatával ezüstérmes lett az Európa-kupában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.15. 21:56
null
A Szudi Ádámmal felálló SPG Walter Wels 2. lett az Európa-kupában (Fotó: Árvai Károly)
A második számú európai sorozat varasdi fináléjában a Szudi Ádámot foglalkoztató osztrák SPG Walter Wels 3:1-re kikapott a francia AS Pontoise Cergy együttesétől.

 

A magyar bajnok PTE PEAC Kalo-Méh csapata ugyan kiesett a férfi Európa-kupa negyeddöntőjében, mégsem maradt magyar érdekeltség nélkül a kontinens második számú sorozata. A stabil válogatott és vegyes párosban Pergel Szandrával jó eséllyel olimpiai kvótát szerző Szudi Ádám alakulata, az osztrák SPG Walter Wels az Európa-kupa egyik esélyeséhez méltón remekül menetelt, a negyeddöntőben a cseh TTC Ostravát 3:0-ra, a elődöntőben pedig az olasz Top Spin Messinát ugyancsak 3:0-ra győzte le, Szudi mindkét mérkőzésen asztalhoz állt.

A varasdi torna ma esti fináléjában az egyik legerősebb európai bajnokságból, a francia Pro A-ból érkező AS Pontoise Cergy volt az ellenfél, s ez érződött is az összecsapáson, amelyet szinte végig a franciák irányítottak. A Welsnek ugyan voltak fellángolásai – Andreas Levenko például legyőzte Patrick Baumot, Szudi Ádám pedig három meccslabdáról veszített Adrien Mattanet ellen – végül az esélyesebb AS Pontoise Cerggy 3:1-re győzött, ezzel története során először nyerte meg az Európa-kupát, míg a Szudival felálló SPG Walter Wels, ugyancsak fennállása legjobb eredményét elérve a második helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik