Asztalitenisz: szenzációs mezőny a veterán Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.18. 09:56
Tekintve, hogy jövőre több kiemelkedő versenynek ad otthont Magyarország, túlzás nélkül állítható, hogy 2019-ben Budapest lesz a sportág fővárosa.

A januári world tour verseny és az áprilisi egyéni világbajnokság természetesen a jelen legjobbjait szólítja asztalhoz, a nyári veterán Európa-bajnokság viszont a múlt csillagait sorakoztatja fel.

Érdekesség, hogy a legnagyobb mezőny ez utóbbi eseményen várható, a budapesti veterán Eb szervezői ezért 3000 főben maximálták az indulók számát, s mivel már most több mint 2300-an jelentkeztek, biztosra vehető, hogy elérik a „plafont”.

A BOK-csarnokban felállított 120 (!) asztalon a mennyiség mellett természetesen a minőségre is érdemes lesz figyelni, hiszen számos korábbi zsenit láthatunk újra játszani.

A magyarok közül például hosszú idő után ismét tétmérkőzésen állnak asztalhoz az utolsó aranygeneráció ászai, a négyszeres világbajnok Jónyer István, a két vb-címet szerző Klampár Tibor és az ugyancsak két vb-arannyal büszkélkedő Gergely Gábor, a nőknél pedig a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla is leadta a nevezését a június 29-től július 6-ig tartó Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik