Asztalitenisz: Póta Georgina rangos tornára kapott meghívót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 09:56
Szerdán megkezdődik a T2 Asia-Pacific (T2APAC) elnevezésű meghívásos asztalitenisz versenysorozat, európai és ázsiai sztárok, köztük Póta Georgina részvételével.

A több mint 1.75 millió dollár összdíjazású távol-keleti viadal során négy csapat küzd meg egymással hat fordulóban, a döntőre decemberben kerül sor.

Tizenkét férfi és tizenkét női játékost hívtak meg, akiket a négy csapatkapitány (Csiang Csia-liang, Jörg Rosskopf, Jörgen Persson és Michael Maze) amolyan draftrendszerben választott be a saját alakulatába – írja a magyar szövetség honlapja.

Mindegyik együttesben három-három nő és férfi található, Póta Georginát a német férfiválogatott szövetségi kapitánya, Jörg Rosskopf választotta ki. A magyar játékos csapattársa lesz a németek klasszisa, Dimitrij Ovtcharov, a kínai Sang Kun, az angol Paul Drinkhall, a román Elizabeta Samara és a következő idényben a Szekszárdot erősítő tajvani Cseng I-csing.

A távol-keleti sorozatban különleges szabályokat alkalmaznak majd: a mérkőzések – melyekben nem lesznek szünetek, csak térfélcserék – 24 percig fognak tartani, 11 pontig menő szettekkel, és ha az idő lejártakor döntetlen az állás, akkor egyetlen labdamenet dönt a győztes kilétéről.

A meccseket kevés néző előtt, egy malajziai tévéstúdióban rendezik, de internetes közvetítés mind a 228 találkozóról lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik