Asztalitenisz ob: a címvédő is bejutott a legjobb négy közé

Vágólapra másolva!
2015.02.28. 21:14
Egyesben a címvédő Jakab János, valamint Pattantyús Ádám, Fazekas Péter és Kosiba Dániel jutott be a legjobb négy közé a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló 98. asztalitenisz országos bajnokságon, amelynek második, szombati versenynapján a férfi számok előcsatározásait rendezték.

A szövetség honlapja szerint az osztrák Stockerau csapatában légióskodó Jakab a 32-es főtábla első körében a BVSC-s Jeszenszki Dánielt verte 4:2-re, majd az egri Timafalvi Gergő következett (4:0), a negyeddöntőben pedig a celldömölkiek fiatal játékosa, Ecseki Nándor volt az ellenfél (4:1). A címvédő a vasárnapi elődöntőben Pattantyús Ádámmal találkozik, aki sorrendben Nagy Miklós Attilát (Szerva Asztalitenisz SE, 4:1), Vitsek Ivánt (Szegedi AC, 4:2) és Molnár Krisztiánt (Stockerau, 4:3) verte.

A másik ágon Fazekas Péter előbb Horváth Istvánnál (Pénzügyőr SE), majd Fixl Balázsnál (SKVg Pottenbrunn) bizonyult jobbnak egyformán 4:1-re, a legjobb nyolc között pedig Lakatos Tamást (Saarbrücken) győzte le 4:0-ra. Vasárnapi riválisa, Kosiba Dániel a kecskeméti Kramarics Gergőt, a német Frickenhausenben játszó Szita Mártont, valamint a Szerva Asztalitenisz SE játékosát, Kriston Dánielt győzte le 4:0-ra, 4:2-re, illetve 4:1-re.

Az elődöntősök közül Jakab, Fazekas és Pattantyús volt már magyar bajnok egyesben, Kosiba ugyanakkor első aranyérmére hajt.

A vasárnapi program
vegyes páros végig 10.00
női, férfi páros elődöntő 15.00
női, férfi egyes elődöntő 15.30
női, férfi páros döntő 16.15
női, férfi egyes döntő 17.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik