Asztalitenisz: győzött, de minden bizonnyal búcsúzik a Budaörs

Vágólapra másolva!
2018.01.26. 23:33
Hatalmas csatában 3–2-re győzött a Budaörsi 2i SC női asztalitenisz-csapata az ETTU-kupa negyedik fordulójának pénteki visszavágóján, a francia Etival Clairefontaine ASRTT otthonában, de valószínűleg így is búcsúzik a sorozattól.

A két héttel ezelőtti, budaörsi első meccsen 3–2-re nyertek a franciák, majd a péntek esti második találkozón Pergel Szandra és Fazekas Mária győzelmével 2–0-s előnybe kerültek a magyarok. Ezután jött a több száz szurkoló által buzdított hazaiak szépítése, majd egyenlítése, a döntő meccsen viszont Pergel remekül és higgadtan játszva ismét nyert.

Összesítésben így 5–5-ös meccsarány és 19:19-es szettarány alakult ki, az illetékesek pedig hosszú percekig számolták a pontokat, de hivatalos végeredmény így sem született. Az európai szövetség, az ETTU szombatra ígért „eredményhirdetést”, ám az első számolások alapján öt ponttal jobbak a franciák.

A házigazdák kizárólag légiósokkal, a kínai származású, portugál Jieni Shaóval, a román Camelia Jacobbal és az orosz Marija Dolgihhal álltak asztalhoz, míg a vendég magyaroknál Pergel és Fazekas mellett Peterman-Varga Tímea lépett asztalhoz.

A negyedik forduló továbbjutói küzdhetnek majd meg a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapattal a legjobb négy közé kerülésért.

ASZTALITENISZ, NŐI ETTU-KUPA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Etival Clairefontaine ASRTT (francia)–Budaörsi 2i SC 2–3
Jieni Shao–Pergel Szandra 0:3 (–6, –7, –8)
Marija Dolgih–Fazekas Mária 1:3 (8, –11, –2, –6)
Camelia Jacob–Peterman-Varga Tímea 3:1 (7, 9, –6, 5)
Shao–Fazekas 3:0 (10, 3, 6)
Dolgih–Pergel 0:3 (–11, –8, –9)
A továbbjutó kiléte hivatalosan egyelőre nem dőlt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik