Asztalitenisz: felavatták a Celldömölki Vasutas csarnokát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.31. 19:14
Felavatták pénteken a Celldömölki Városi és Vasutas Sportegyesület (CVSE) 270 millió forintos ráfordítással elkészült asztalitenisz-csarnokát és labdarúgó-öltözőit.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MASZ) elnöke köszöntőjében kiemelte: összefogás eredménye az OPÁL csarnok, amelyhez a magyar kormánynak köszönhetően a Magyar Labdarúgó-szövetség, a MASZ és Celldömölk város önkormányzata közösen biztosították a szükséges forrásokat.

Hozzáfűzte: a nyolcszoros magyar bajnok CVSE teljesítményével kiérdemelte, hogy egy korszerű sportlétesítmény szolgáljon otthonául.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója azt emelte ki, hogy Celldömölkön az utóbbi években tudatosan épültek olyan sportlétesítmények, amelyek nemcsak az élsportot célozzák, de a helyiek sportolási igényeit is kiszolgálják. Szavai szerint látszik, hogy a városban a sportot értéknek tartják, olyan értéknek, amelynek a több mint százéves vasutas sportegyesület révén múltja és egyben jövője is van.

Ágh Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a magyar kormány programjának köszönhetően – a TAO támogatással – Vas megyében is egyre több sportlétesítmény épülhet, újulhat meg. Példaként említette a két éve a kemenesaljai városban átadott kézilabda- és kosárlabda-csarnokot.

Fehér László, Celldömölk polgármestere, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke avatóbeszédében hangsúlyozta: a 36 méter hosszú és 18 méter széles asztalitenisz-csarnok versenyek rendezésére is alkalmas. Úgy véli, hogy a létesítmény a Nyugat-Dunántúlon az asztalitenisz regionális központjává válhat, és helyszíne lehet az utánpótlás nevelésének is.

A polgármester szólt arról is, hogy őszig a CVSE helyi labdarúgópályáját és lelátóját is felújítják majd, így a sportkomplexum fejlesztésének értéke eléri majd a félmilliárd forintot.

Ezen a hétvégén Celldömölkön rendezik meg az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjét, amelyen CVSE új otthonában megpróbálja megvédeni bajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik