Asztalitenisz: első helyen jutott tovább a Budaörs az Ek-ban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.06. 21:17
null
Első helyen jutott tovább a Budaörs az Európa-kupában (Fotó: Budaörsi SC Asztalitenisz/Facebook)
Az Európa-kupa Újvidéken zajló döntő szakaszának csoportkörében a magyar bajnok SH-ITB Budaörsi SC női csapata nagy csatában 3:2-re győzött a francia Etival Clairefontaine ASRTT ellen, így a szombati valamelyik csoportmásodikkal játszik majd a négy közé jutásért.

 

A második számú kontinentális sorozatnak számító Európa-kupa még tavaly nyáron meghatározott menetrendjét –mint sok mást is – felülírta a járványhelyzet, ezért az európai szövetség úgy döntött, a legjobb 12 csapat részvételével újvidéki buboréktorna keretében dönt a helyezésekről. A 12-ből aztán a rajt előtt 11 lett, a spanyol Linares játékosai ugyanis még az elutazás előtt pozitív vírustesztet produkáltakígy meg sem érkeztek a helyszínre. A három háromcsapatos csoport mellé így került egy kétcsapatos is, ide a sorsolás alapján a magyar bajnok SH-ITB Budaörsi SC és a franciaEtival Clairefontaine ASRTTkerült. Mindezt azt jelentette, hogy e két együttes egészen biztosan bejutott a torna negyeddöntőjébe, a kettejük párharca csupán arról volt hivatott dönteni, kié az első és kié a második hely.

A csütörtök esti összecsapást a budaörsiek kezdték jobban, az örökifjú, 45 éves Fazekas Mária remek játékkal verte a franciák 33 esztendős orosz légiósát, Marija Dolgihot. A folytatásban a szülés után visszatérő, de még a korábbi játékát kereső Póta Georgina három játszmában kikapott az ellenfél első számúasztaliteniszezőjétől, a világranglistán 51. helyen álló cseh Hana Matelovától. Csak hogy folytatódjék a hullámvasút, a Budaörs szerbiai légiósa, Surján Szabinajáték nélkül nyertamegsérülőfrancia Marie Migot ellen, majd FazekaskikapottMatelovától. A döntés tehát az utolsó összecsapásra maradt, amely előtt Bachman Péter a Budaörs edzője cserélt, Póta helyett Lovas Petrát küldte asztalhoz, s ez nyerő húzásnak bizonyult: Lovas jó és türelmes játékkal győzte le a védekező stílusban játszó oroszt. A magyar együttes így elsőként jutott tovább aminek megvan az előnye, a szombati negyeddöntőben valamelyik csoportmásodikkal kell megküzdenieaz elődöntőért.

NŐI ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA
DÖNTŐ SZAKASZ, B-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi SC–Etival Clairefontaine ASRTT (francia)3:2

Fazekas Mária–Dolgih 3:1 (8, 10,–5, 9),Póta Georgina–Matelová 0:3 (–10, –9, –7),Surján Szabina–Migot3:0j. n.,Fazekas–Matelová 1:3 (–4––8, 8,–2),Lovas–Dolgih3:0 (9, 6, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik