Asztalitenisz Eb: Póta és Pergel kiesett, Imre tovább menetel

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.24. 20:27
null
A Póta, Eerland páros győzelemmel kezdett (Fotó: ETTU)
Nem igazán jól sikerült nap után már csak férfi párosban, női egyesben és női párosban maradt versenyzőnk a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Finoman fogalmazva nem kezdődött jól a főtáblás küzdelmek első napja a varsói egyéni Európa-bajnokságon, ami már önmagában sem örömteli, ám nagyobb baj, hogy a később csak romlott a helyzet... Nagyjából így lehetne a kevés pozitívumot hozó csütörtököt, amely úgy indult, hogy a tokiói kvótás Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes párosunk, a nyolcaddöntőben öt játszmában kikapott, majd nem sokkal később a női egyes első fordulójában Póta Georgina és Pergel Szandra is kiesett.

„Ez valóban nem a mi napunk volt – reagált női csapatunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – A vegyes párosunknak ettől az ellenféltől nem lett volna szabad kikapni, de a mieink sajnos gyengén játszottak. A szülés után visszatérő Pótának ez volt az első nemzetközi versenye, emiatt ideges is volt, nem is nagyon érezte az ellenfele játékát, Pergelnek pedig már máskor is okozott kellemetlenséget az ukrán lány, legutóbbi ki is kapott tőle, sajnos most is ez történt.”

Szerencsére azért jót is hozott a nap, a nemzetközi mezőnnyel még csak ismerkedő Imre Leila például sikerrel vette az első kanyart úgy, hogy kétjátszmás hátrányból kapaszkodott vissza, a Pergel, Imre és a Póta, Eerland magyar, holland kooperáció, valamint a férfiaknál a harmadik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős is győzelemmel kezdett. Férfivonalon egyébként már csak ez a duó van versenyben, miután Ecseki simán, Szudi viszont izgalmas végjátékot hozó párharcban kapott ki esélyesebb ellenfelétől.

ASZTALITENISZ, EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:
Persson (svéd)–Ecseki Nándor 4:0 (2, 7, 5, 5), Drinkhall (angol)–Szudi Ádám 4:3 (–3, –6, 6, 7, 8, –11, 9)
Páros. A 16 közé jutásért: Gárdos, Habesohn (osztrák)–Lakatos Tamás, Rasmussen (magyar, dán) 3:1 (6, –8, 7, 9), Ecseki, Szudi–Glod, Mladenovic (luxemburgi) 3:1 (7, 6, –5, 9)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért: Todorovics (szerb)–Póta Georgina 4:0 (8,7, 3, 9), Imre Leila–Moret (svájci) 4:2 (–10, –6, 10, 9, 11, 6), Solja (német)–Bálint Bernadett 4:0 (4, 8, 4, 4), Bratejko (ukrán)–Pergel Szandra 4:1 (7, 10, –9, 5, 1)
Páros. A 16 közé jutásért: Pergel, Imre–Lung Degraef (belga) 3:0 (7, 9, 3), Póta, Eerland (magyar, holland)–Partyka, Bajor (lengyel) 3:1 (10, –9, 9, 9)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő: Yigenler, Yilmaz (török)–Szudi Ádám, Pergel Szandra 3:2 (6, –8, –7, 4, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik