Asztalitenisz Eb: nehéz csoportban a férfiak, könnyebben a nők

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 22:08
A magyar férfi asztalitenisz-válogatottnak rendkívül nehéz, a nőinek viszont legyőzhető ellenfelei lesznek a 2019-es Európa-bajnokság jövő évi selejtezőiben.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a férfiak és a nők is az A-osztályban szerepelnek. Az első szakaszban a férfiak nehezebb ellenfeleket aligha kaphattak volna, hiszen Portugália és Ausztria került melléjük. Az elmúlt tíz évben a németeken kívül csak ez a két ország nyert a férfiaknál csapat Eb-t, a portugálok 2014-ben, az osztrákok 2015-ben. A női válogatottra kiemelési helyének köszönhetően könnyebb összecsapások várnak, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánynak a csehek és a spanyolok ellen kell felkészítenie játékosait.

Az A-osztályból nemenként a hat csoport első és második helyezettjei egyből bekerülnek a 24 csapatos nantes-i mezőnybe – a házigazda franciák, valamint a 2017-es csapat Eb győztesei, a férfiaknál a németek, a nőknél a románok automatikusan ott lesznek a kontinensviadalon –, míg a harmadik helyezettek a második szakaszban küzdhetnek meg a fennmaradó tíz helyért, mégpedig a B-osztály csoportjainak első és második helyezettjeivel.

Az első és második szakaszt 18 hónap alatt bonyolítják le, az első szakasz 2018. február 27-én kezdődik.

A nantes-i csapat Eb-t 2019 szeptemberében rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik