SZŰCS MIKLÓS (LUXEMBOURG) 2017.09.13 11:59 Frissítve: 2017.09.13 12:30

Asztalitenisz Eb: mindkét csapatunk győzelemmel rajtolt

Női asztalitenisz-válogatottunk a horvát, a férficsapat pedig a finn válogatott legyőzésével mutatkozott be szerda délelőtt a luxemburgi csapat Európa-bajnokságon.

A verseny helyszíne

 

Nagy harcban volt egymással férfi és női asztalitenisz-válogatottunk, hogy melyikük fejezi be a luxemburgi csapat Európa-bajnokság első fordulós mérkőzését: végig fej fej mellett haladtak végül a férfiak húsz másodperccel gyorsabbak voltak. Tegyük gyorsan hozzá, nem arról volt szó, hogy két együttesünk milyen hamar szenved vereséget, ugyanis a nők a horvát, a férfiak pedig a finn együttest intézték el villámgyorsan nem egészen egy óra alatt.

Ami a részleteket illeti, az élvonalban szereplő nők számára a csoportkörnek nem ez az összecsapása jelentette a kihívást, este a németek és csütörtök délelőtt a svédek sokkal nagyobb falatnak ígérkeznek. Ennek ellenére Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a legerősebb, Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállításban küldte asztalhoz csapatát.

„Az első meccs mindig fontos, meg kell szokni a termet, a németek elleni esti rangadó előtt mindenképpen jól jött, hogy egy ilyen összecsapáson beüthették magukat a lányok” – forgalmazott a szakember.

A másodosztályban szereplő férfiaknál ugyanez volt a helyzet, ráhangoló meccset játszottak a belgák elleni csoportrangadó előtt. Aranyosi Péter szövetségi kapitány a Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Majoros Bence triónak szavazott bizalmat, s a kiválasztottak hozták is a kötelezőt, a nőkhöz hasonlóan szettveszteség nélkül hozták a kötelezőt.

„Este biztos, hogy nehezebb feladat vár ránk, a belgák első embere jóval a mieink előtt van a világranglistán, ami azt jelenti, hogy bravúr is kell a sikerhez, de én bízom a fiúkban” – monda Aranyosi.

Mindkét együttesünk az esti programban, azaz 19 órától lép ismét asztalhoz.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, LUXEMBOURG
Nők. 1. osztály. A-csoport:
Magyarország–Horvátország 3:0

Póta Georgina–Durak 3:0 (1, 5, 6), Madarász Dóra–Srebrnjak 3:0 (3, 3, 4), Pergel Szandra–Jeger 3:0 (8, 4, 10)

Férfiak. 2. osztály. G-csoport:
Magyarország–Finnország 3:0

Lakatos Tamás–O'Connor 3:0 (9, 8, 3), Szudi Ádám–Rasanen 3:0 (4, 6, 9), Majoros Bence–Naumi 3:0 (2, 5, 10)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.

2017.11.11 10:11:01

Egyéb egyéni SINKOVICS GÁBOR

„Vajon Georges Leekens partnernek tekint-e, ha azt kérdezem: három védővel játszunk vagy néggyel...?”