Asztalitenisz Eb: férficsapatunk a 19. helyet veheti célba

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 21:37
Férficsapatunk az olaszok legyőzése után az esti programban kikapott Törökországtól, így szombaton a másodosztály harmadik, egyben az Eb 19. helyéért játszik majd.

Miután délelőtt a Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Majoros Bence összeállítású magyar válogatott még a vártnál is simábban elintézte az olaszokat, az esti programban a törökök ellen lépett asztalhoz, a tét a másodosztály döntőjébe jutás volt. Aranyosi Péter szövetségi kapitány a meccs előtt úgy nyilatkozott, a honosított kínaival felálló törökök a mérkőzés esélyesei, mert mint mondta „ebben a szisztémában nagyon sokat számít, ha van a csapatban egy ember, aki szinte biztosan két partit nyer. A törökök ilyenek, ráadásul a másik két játékosuk is kiváló”.„ebben a szisztémában nagyon sokat számít, ha van a csapatban egy ember, aki szinte biztosan két partit nyer. A törökök ilyenek, ráadásul a másik két játékosuk is kiváló”.

A kapitány annyit változtatott a felálláson, hogy ezúttal Szudi és Majoros játszott az első és a második pozícióban, Lakatos a harmadik helyre került, ám ez sem segített, nem sikerült felrúgni a papírformát. A 3:0-s vereség azt jelenti, hogy férficsapatunk szombaton 13 órakor a másodosztály harmadik, egyben az Európa-bajnokság 19. helyéért küzdhet, az ellenfél Belgium lesz.

Mint arról már beszámoltunk, női válogatottunk a negyeddöntőben 3:1-re kikapott az oroszoktól, így szombat délelőtt 10 órakor az 5–8. helyért a két honosított kínait szerepeltető Portugália ellen lép asztalhoz.

ASZTALITENISZ CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, LUXEMBURG
FÉRFIAK, 2. OSZTÁLY
ELŐDÖNTŐ (A 17–20. HELYÉRT)
TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:1

Gündüz–Szudi 3:0 (12, 7, 10)
Li–Majoros 3:0 (6, 5, 6)
Yigenler–Lakatos 1:3 (11, –16, –6, –5)
Li–Szudi 3:0 (5, 5, 9)

Dánia–Belgium 3:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik