Asztalitenisz csapat-vb: újabb magyar siker a férfiaknál, teljesült a cél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.03. 20:49
A magyar férfiválogatott megnyerte az első fordulóbeli mérkőzését a másodosztály felsőági rájátszásában a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon, és ezzel teljesítette az előzetesen kitűzött célt.

Aranyosi Péter együttese – Ecseki Nándor, Majoros Bence, Szudi Ádám – a világranglistás helyezések alapján jobb erőkből álló argentinokat verte csütörtökön 3:0-ra úgy, hogy még szettet sem veszített.

Pénteken ismét az olaszok lesznek az ellenfelek, akiket a magyarok a csoportküzdelmek során egyszer már legyőztek, nagy csatában, 3:2-re. Az előző vb-n 33. magyar válogatott egy vereség mellett az ötödik sikerét aratta, és ezzel teljesült a cél, ugyanis a folytatásban a 25–32. helyért küzdhet.

A 24 csapatos élvonalban szereplő magyar női válogatott is pénteken lép legközelebb asztalhoz, a 13–20. helyért zajló rájátszás első körében az indiai gárda lesz a riválisa.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
férfiak, másodosztály, G-csoport:
a 25–36. helyért, 1. forduló:

Magyarország–Argentína 3:0
Majoros Bence–Gaston Alto 3:0 (5, 13, 4)
Szudi Ádám–Horacio Cifuentes 3:0 (9, 9, 2)
Ecseki Nándor–Pablo Tabachnik 3:0 (8, 4, 6)

Az első és a másodosztályban azonos volt a lebonyolítás: a körmérkőzés után a négy hatos csoport első három helyezettje jutott tovább a felső ágra, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a másodikok és harmadikok pedig az első fordulóba.

A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13–24., illetve a 37–48. helyért játszanak a folytatásban. A második vonal első két helyezettje – a vb 25. és 26. helyezettje – a következő csapat vb-n az első osztályban szerepelhet.

Pénteken következnek az elődöntők, a női fináléra szombaton, a férfira vasárnap kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik