Asztalitenisz csapat-vb: a férfiak könnyedén nyertek Paraguay ellen

Vágólapra másolva!
2018.05.01. 18:25
A magyar férfiválogatott a papírformát igazolva simán, 3:0-ra legyőzte a továbbra is nyeretlen paraguayi együttest a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság keddi játéknapján.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány másodosztályban szereplő gárdája – amely ezúttal Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Majoros Bence összeállításban játszott – csak két szettet vesztett.

Az eddig két győzelemmel és egy vereséggel álló magyarok szerdán két meccset is játszanak, előbb az éllovas olaszokkal, majd este Ecuadorral. A cél az első három közé kerülés a csoportban, és ezzel a felsőági rájátszásban való szereplés.

ASZTALITENISZ CSAPAT-VB
FÉRFIAK, MÁSODOSZTÁLY, G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Paraguay 3:0

Ecseki Nándor–Marcelo Aguirre 3:2 (4, 5, –8, –7, 7)
Szudi Ádám–Alejandro Toranzos 3:0 (4, 5, 8)
Majoros Bence–Axel Gavilán 3:0 (6, 10, 8)

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Szerbia–Ecuador 3:0
Olaszország–Görögország 3:1

A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Magyarország 5 (8:4), 3. Szerbia 5 (7:3), 4. Görögország 5 (7:5), 5. Ecuador 3 (2:9), 6. Paraguay 3 (0:9)
A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

Mindkét osztályban azonos a lebonyolítás: a körmérkőzés után a négy hatos csoport első három helyezettje jut tovább a felső ágra, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a másodikok és harmadikok pedig a nyolcaddöntőbe. A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13–24., illetve 37–48. helyért játszanak a folytatásban. A második vonal első két helyezettje – a vb 25. és 26. helyezettje – a következő csapat-vb-n az első osztályban szerepelhet.

A nyolcad- és negyeddöntőket szerdán és csütörtökön rendezik, pénteken következnek az elődöntők, a női fináléra szombaton, a férfira vasárnap kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik