Asztalitenisz: a férfiak kikaptak Portugáliától Eb-selejtezőn

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 19:42
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott simán, 3:0-ra kikapott a vendég portugál csapattól a jövő évi csapat Európa-bajnokság selejtezőjében Miskolcon.

A hazai együttes arra készült, hogy az augusztusi, osztrákok elleni bravúrt megismételve legyőzi a tavalyi Eb-n ezüstérmes portugál csapatot, melyben a világranglistán 14. Marcos Freitas és 34. Tiago Apolónia is asztalhoz állt kedden.

Az első meccset Majoros Bence (világranglista-94.) Joao Geraldóval (99.) vívta, s az első két játszmát simán elveszítette. A harmadikban 1:4 után sorozatban hét pontot szerzett a magyar játékos, majd 11:6-tal szépített. A negyedik szettben Majoros kezdett 4:1-gyel, ám Geraldo fordítani tudott, s végül 11:9-re nyerte a játszmát, és 3:1-re a mérkőzést.

Mint később kiderült, Majoros meccse volt a nap legszorosabb találkozója, ugyanis Szudi Ádámot (171.) Freitas, Ecseki Nándort pedig Apolónia verte meg 3:0-ra, a mérkőzés így 3:0-s vendégsikerrel zárult. A magyar válogatott a selejtezők során korábban Portugáliában 3:1-es vereséget szenvedett, majd hazai pályán 3:2-re legyőzte Ausztria legjobbjait.

A magyar női és férfi csapat is a legmagasabb, A-osztályban szerepel a selejtezőben. Ebből az osztályból nemenként a hat csoport első és második helyezettjei egyből kijutnak a 24 csapatos nantes-i Eb-re – a házigazda franciák, valamint a 2017-es csapat Eb győztesei, a férfiaknál a németek, a nőknél a románok automatikusan ott lesznek a kontinensviadalon –, a harmadik helyezettek pedig rájátszásban küzdhetnek meg a fennmaradó tíz helyért, mégpedig a B-osztály csoportjainak első és második helyezettjeivel.

A nantes-i csapat Eb-t 2019 szeptemberében rendezik.

ASZTALITENISZ
EB-SELEJTEZŐ
FÉRFIAK, A-OSZTÁLY, 1. CSOPORT
Magyarország–Portugália 0:3

Majoros Bence–Joao Geraldo 1:3 (–7, –7, 6, –9)
Szudi Ádám–Marcos Freitas 0:3 (–8, –7, –8)
Ecseki Nándor–Tiago Apolónia 0:3 (–8, –6, –7)

A csoport korábbi mérkőzésein:
Portugália–Magyarország 3:1
Ausztria–Portugália 3:0
Magyarország–Ausztria 3:2

A további program:
November 20.: Portugália–Ausztria
December 4.: Ausztria–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik