Ajánló: Mezei Dániel 18 kilót fogyott futással

Vágólapra másolva!
2020.09.30. 17:56
A sportriporter sérülések miatt fejezte be az amatőr futballt, testsúlygyarapodását azonban nem nézte tétlenül, s bár megszenvedett, de március óta csaknem húsz kilótól szabadult meg.

Legfőképpen magáért fut, de több szempontból is a határait feszegeti Mezei Dániel, a Testnevelési Egyetem kommunikációs vezetője. A sportriporter úgy döntött, jó formában szeretné elérni ötvenedik születésnapját.

„Minden akkor kezdődött, amikor futball közben harmadjára is szétment a bokám – árulta el hobbifutó-karrierjének kezdetét Mezei Dániel korábbi televíziós sportriporter. – Ekkor kétezerhetet írtunk, én pedig azt mondtam magamnak, ebből elég volt! Végleg abbahagytam a focizást a barátokkal, és elkezdtem komolyabban foglalkozni a futással. Előtte is voltak ugyan fellángolásaim, de a harmadik sérülésem után úgy döntöttem, itt az ideje, hogy végleg sportágat váltsak. Ekkor vált hobbimmá a futás.”

Első hallásra mindez felettébb egyszerűen hangzik, ám Mezei Dániel elárulta, ahogy sokakkal, vele is nemegyszer előfordult, hogy leállt a testmozgással. Mint elmondta, 2010 és 2015 között igencsak lendületet vett, utána azonban többször előfordult, hogy kisebb szünetet tartott. Főként a munkás időszakok jelentettek veszélyt a mozgásra, ami kevés futással és sok evéssel járt.

„Eleinte csak lazán, egyszerű futófelszerelésben futottam. Emlékszem, megmosolyogtam a barátaimat, amiért komoly futócipőt és polárövet vettek maguknak. Akkoriban még különösebb tudományos háttér nélkül kocogtam. Gyakran futottam rövidebb távokat, a számok nyelvén ez azt jelenti, heti négy-öt alkalommal öt-hat kilométert. Három évvel ezelőtt azonban elkezdtem növelni a távot, és alkalmanként már tizenöt-húsz kilométert is lefutottam. Ekkor már figyeltem a részletekre, a felszerelésre, a folyadékbevitelre és az adatokra. Ezután jött két keményebb évem, rengeteg munkát vállaltam, és szinte teljesen leálltam a futással.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik