Ajánló: Dombi Tibor old school gyakorlatai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 17:50
Címkék
A Debrecen korábbi válogatott szélsője a futás mellett több mint tizenöt éve konditeremben is edzésben tartja a testét, s bár a trendi feladatokat nem követi, elmúlt a gerincfájdalma.

„Hogy mit csinálok? Tizenhat éve ugyanazt. Úgy kezdődött, hogy a gerincemmel volt némi probléma, és a szakemberek javasolták, tornázzak, erősítsem a hátizmot, hogy jobban tartsa a csigolyákat. Jó, de ha terheljük a hátat, edzeni kell a hasizmot is, és úgy voltam vele, fekvőtámaszokat is csinálok. Idővel megtanultam, hogy megelőzésre is jó a kondizás, ezért a lábamat is edzettem, a combközelítőt, a hajlítót, a feszítőizmot. Nem nagy súllyal, nem is sokszor, két sorozatban húsz gyakorlat mindenből – tudom, azóta modernizálódott ez a terület, jók a gépek, vannak új és nagyon hasznos gyakorlatok, de maradtam ennél az állandó körnél.”

További részletek Dombi Tibor rendszeresen vezetett blogjából a csupasport.hu weboldalon, ahol rendhagyó terepfutó versenyről is beszámolunk. A vasárnapi a megszokottól eltérő verseny lesz a Dunakanyarnál, ahol a hun kultúrkör is szerepet kap. Túlsúlyosok is indulhatnak, sőt némi könnyítésre is számíthatnak.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik